ΚηφισιάΔήμοιΑσφάλειαΑλληλεγγύηΔημοτικάΕιδήσεις

Η Πολιτική Προστασία “φυλάει” το 2ο Λύκειο Κηφισιάς για να μην γίνει κατάληψη…

Έντονες αντιδράσεις από την Ένωση Γονέων: "Σταματήστε τις προσπάθειες τρομοκράτησης και καταστολής του δίκαιου αγώνα των μαθητών"

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς «φυλάει» το 2ο Λύκειο ώστε να μην βρεθεί υπό κατάληψη από τους μαθητές του.  Μέχρι χτες ήταν το μόνο σχολείο της Κηφισιάς υπό κατάληψη αλλά από το πρωί υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας κρατάνε τις πόρτες ανοιχτές, αν και το Λύκειο ούτε σήμερα λειτούργησε.

Πράξη που χαρακτηρίζεται «απολύτως αυταρχική, αντιδημοκρατική, αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών»  σε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς,  που υπογράφουν ο πρόεδρος Βασίλης Αρβανιτίδης και η Γ. Γραμματέας Κατερίνα Παπαλυμπέρη.

Πολιτική πράξη είναι η κατάληψη,  όπως και η παρεμπόδισή της και ο Δήμος Κηφισιάς επεμβαίνει κατά απαράδεκτο τρόπο σύμφωνα με την Ένωση Γονέων.

Ο Δήμος λοιπόν με τους αρμόδιους επικεφαλής του, αντιμετωπίζει τους καταληψίες μαθητές ως καταστροφή που μπορεί να πλήξει τη χώρα μια και «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, Πολιτική Προστασία είναι το σύνολο των μέσων, υλικών, προσωπικού αλλά και των διαδικασιών και μεθόδων που το κράτος έχει στη διάθεσή του προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που δυνητικά μπορούν να πλήξουν την χώρα».

Για να ανταπεξέλθει στην αποστολή της ο Δήμος Κηφισιάς έχει εξοπλίσει το Κλιμάκιο Τακτικής Ανταπόκρισης Πολιτικής Προστασίας  με οχήματα  του τύπου  αλατοδιανομείς,  βυτιοφόρα,  γερανοφόρο όχημα, πυροσβεστικά, φορτηγά και άλλα, προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστεί περιστατικά πυρκαγιών, πλημμυρών, πτώσης δένδρων και άλλα ώστε  να προστατευθεί η ζωή, η περιουσία αλλά και η καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

Δεν ξέρουμε σε ποια καταστροφή άραγε εντάξανε την κατάληψη των μαθητών και αν ρίξανε αλάτι με τους αλατοδιανομείς καθώς απομακρύνονταν οι μαθητές  για να φύγει και το κακό το μάτι.

Το αν τα παιδιά κάνουν κατάληψη για χαβαλέ ή με σοβαρή αιτιολογία είναι μία συζήτηση. Το αν επιτρέπεται να σταματάει η Πολιτική Προστασία μια κατάληψη είναι εντελώς άλλη.  Στο σχολείο τα παιδιά εκτός από γράμματα μαθαίνουν και κοινωνική συμπεριφορά και υποτίθεται τις Αρχές της Δημοκρατίας.  Σήμερα το σχολείο μετατρέπεται σε έναν μηχανισμό τιμωρίας και απαγορεύσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κηφισιάς,  γονείς και μαθητές του 2ου Λυκείου, το οποίο βρίσκεται στην Κάτω Κηφισιά, καταγγέλλουν ότι με εντολή της Δημοτικής Αρχής υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ανέλαβαν την παρεμπόδιση της κατάληψης του 2ου Λυκείου Κηφισιάς.  Προσθέτουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά  που γίνεται κάτι τέτοιο, αφού σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, η πρώτη προσπάθεια έγινε με εντολή του προέδρου των σχολικών Επιτροπών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου αντί να συντάσσεται με τις προσπάθειες τρομοκράτησης και καταστολής του δίκαιου αγώνα των μαθητών,  να ακούσει τα αιτήματα και τις ανησυχίες τους, να σεβαστεί τις συλλογικές τους αποφάσεις και να αφήσει να εξελιχθούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες δημοκρατικής συζήτησης μέσα στην μαθητική κοινότητα για τις μορφές του αγώνα τους.»

Ζητάνε άμεση απόσυρση των υπαλλήλων πολιτικής προστασίας από το σχολείο και προσθέτουν ότι είναι και της Ένωσης τα  αιτήματα των μαθητών τα οποία επικεντρώνονται σε:

  • 15 μαθητές/τριες σε κάθε τάξη
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • Μαζικές προσλήψεις καθαριστών/τριών πλήρους ωραρίου
  • Κάλυψη του κόστους των διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό από το κράτος
  • Δειγματοληπτικά τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού στη σχολική κοινότητα

Πηγή: kifissianews

Show More

Related Articles

Back to top button