ΕλλάδαΕιδήσεις

Η Κεφαλονιά στους 20 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2021

7ο στην κατάταξη το πανέμορφο νησί της Ελλάδας

Ένα ελληνικό νησί βρίσκεται στην 7η θέση ανάμεσα στους 20 καλύτερους προορισμούς για ταξίδια το 2021 στην Ευρώπη, όπως αναδείχθηκε από τις ψήφους χιλιάδων ταξιδιωτών από περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην ετήσια ψηφοφορία που οργάνωσε η πλατφόρμα για την ανάδειξη των ευρωπαϊκών προορισμών, European Best Destinations, η Κεφαλονιά αναδείχθηκε ως ένας από τους 20 καλύτερους προορισμούς για ταξίδια την εφετινή χρονιά.

Οι ταξιδιώτες κλήθηκαν να ψηφίσουν σε ποιό προορισμό της Ευρώπης θα επιθυμούσαν να ταξιδέψουν μόλις τα ταξίδια γίνουν και πάλι ασφαλή.

Όπως αναφέρει η πλατφόρμα για την Κεφαλονιά, πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα Ελληνικά νησιά, διάσημο για τις αμμουδιές του. Κάνει αναφορά στις παραλίες Μύρτος και Αντίσαμος ενώ προτείνει για τους λάτρεις της φύσης τη λίμνη Μελισσάνη η οποία θεωρείται ένα από τα καλύτερα θαύματα της φύσης στην Ελλάδα.

Αναφορές γίνονται και στην παραλία Ξι, που είναι διάσημη για το εντυπωσιακό κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα της αμμουδιάς της, και στο πολύχρωμο ψαροχώρι Άσος. Η παραλία Ξι έχει Γαλάζια Σημαία για πολλά χρόνια ενώ ο Άσος είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές στην Κεφαλονιά.

Επιπλέον, η Κεφαλονιά αναδεικνύεται και ως ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της κουζίνας. Σε food tour στο νησί μπορεί κανείς να γευτεί παραδοσιακά αρώματα, τοπικά κρασιά, τοπικό μέλι και παρθένο ελαιόλαδο.

Οι 20 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη για το 2021 όπως ψηφίστηκαν από τους ταξιδιώτες είναι…

1. Μπράγκα, Πορτογαλία

2. Ρώμη, Ιταλία

3. Cavtat, Κροατία

4. Φλωρεντία, Ιταλία

5. Σίμπιου, Ρουμανία

6. Παρίσι, Γαλλία

7. Κεφαλονιά, Ελλάδα

8. Κότορ, Μαυροβούνιο

9. Soca Valley, Σλοβενία

10. Κανάρια νησιά, Ισπανία

11. Tübingen – Γερμανία

12. Dordogne Valley, Γαλλία

13. Ταϊτή, Γαλλική Πολυνησία

14. Κάπρι, Ιταλία

15. Γάνδη, Βέλγιο

16. Καππαδοκία, Τουρκία

17. Calpe, Ισπανία

18. Βιέννη, Αυστρία

19. Κορνουάλη, Αγγλία

20. Νησιά Lofoten, Νορβηγία

Πηγή: tornosnews.gr

Show More

Related Articles

Back to top button