ΜουσικήΝέαΕιδήσεις

Η βραβευμένη μουσικός Βανέσσα Πόρτερ μετατρέπει τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής σε ένα ηχητικό τοπίο

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ΕCHO), που συνδέει ορισμένες από τις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης.

Κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής επιλέγει νέους και εξαιρετικά ταλαντούχους καλλιτέχνες οι οποίοι δίνουν συναυλίες ως Rising Stars στις αίθουσες-μέλη του δικτύου. Από το 1995, μέσα από τη σειρά των Rising Stars, ο ΕCHO συμβάλλει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που κατέχουν σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Folie à deux

Η βραβευμένη μουσικός Βανέσσα Πόρτερ μετατρέπει τη σκηνή του Μεγάρου σε ένα ηχητικό τοπίο διαφορετικών συναισθηματικών καταστάσεων, όπου η ευχάριστη σιωπή εναλλάσσεται με την εύθραυστη ομορφιά και τις εκρηκτικές δονήσεις, οδηγώντας τον ακροατή σε οριακές περιοχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στο Folie à deux περιγράφεται μια νοητική διαταραχή κατά την οποία ένα υγιές άτομο υιοθετεί και σταδιακά συμμετέχει στις ψευδαισθήσεις ενός κοντινού του προσώπου που βρίσκεται στα όρια της ψύχωσης.

Μαζί με τον soundmaster Ντάνιελ Μάντρακ, και με τη χρήση διαφορετικών οργάνων, η Βανέσσα Πόρτερ αφηγείται τα συναισθήματα όσων επηρεάζονται από τη μουσική, τον αυτοσχεδιασμό, τις ζωντανές λούπες και τα ηχητικά τοπία, φέρνοντας στο προσκήνιο μια ασθένεια που παραμένει εν πολλοίς άγνωστη.

Αίθουσα: Δημήτρης Μητρόπουλος

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

Πέμπτη 09.02.2023, 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€7.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι

€10.00

€15.00

Show More

Related Articles

Back to top button