ΠεριβάλλονΗράκλειοΝέαΕιδήσεις

Ηράκλειο: «Έσπασαν τα κοντέρ» οι δημότες στην ανακύκλωση χαρτιού

Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των δήμων της Αττικής που ανακύκλωσαν το περισσότερο χαρτί και χαρτόνι μέσα στο 2022 κατατάσσεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε ο ΕΔΣΝΑ, ο ειδικός φορέας Περιφέρειας και δήμων ο οποίος έχει την ευθύνη της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Νομού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος, και κατ’ επέκταση οι δημότες του Ηρακλείου Αττικής, έστειλαν για ανακύκλωση την περασμένη χρονιά περί τους 16,2 τόνους χαρτιού και χαρτονιού, όταν ο μέσος όρος κυμαίνεται κοντά στους 10 τόνους.

Σημειώνεται ότι Δήμος παρέχει στους δημότες πλήρες δίκτυο κάδων για όλα τα είδη ανακύκλωσης: μπλε για την παραδοσιακή ανακύκλωση, καφέ για οργανικά απόβλητα, κίτρινοι για χαρτί (πέρα από τους μπλε όπου και εκεί γίνεται υποδοχή), κόκκινοι – μωβ για υφάσματα, μεταλλικοί για ηλεκτρικές συσκευές κοκ.

Παράλληλα, στην πόλη «τρέχουν» δύο προγράμματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης: το κατ’ οίκον, που έχει ξεκινήσει πιλοτικά από τη γειτονιά της Καναπίτσας, και το Green City, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για όλη την πόλη.

Μάλιστα, μέσα από το πρόγραμμα Green City, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, μαζί με το φορτηγό της ανακύκλωσης, επισκέπτονται από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς τα σχολεία της πόλης για να δείξουν σε όλα τα παιδιά πώς ανακυκλώνουμε σωστά.

«Αυτή τη θέση την χρωστάμε κυρίως στους Ηρακλειώτες, που έχουν κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι αξιοποιούν τα εργαλεία που τους δίνουμε για την ανακύκλωση, προκειμένου να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική στο περιβάλλον και τον άνθρωπο» σχολιάζει ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος και προσθέτει: «Χρόνο με τον χρόνο οι αποδόσεις μας είναι όλο και καλύτερες, γεγονός που μας δείχνει ότι οι δημότες μας έχουν περιβαλλοντική ευαισθησία και συμμετέχουν στη συμμαχία μας για τον πλανήτη, μια συμμαχία που μεγαλώνει καθημερινά. Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της πόλης μας, με την ευχή το τρέχον έτος να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Show More

Related Articles

Back to top button