slider-12ΚόσμοςΕιδήσεις

ΗΠΑ: Διαδηλωτές διακόπτουν συνεδρίαση του Κογκρέσου για παροχή πολλών δισ. στο Ισραήλ

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, ζήτησαν από τους Αμερικανούς βουλευτές στο Κογκρέσο,  να παράσχουν επιπρόσθετη βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ. Η συνεδρίαση διακόπηκε  από διαδηλωτές που αποδοκίμασαν τους αξιωματούχους, διαμαρτυρόμενοι για την  «γενοκτονία των Παλαιστινίων» στη Γάζα.

Κατά την έναρξη της ακρόασης, αντιπολεμικοί διαδηλωτές ύψωσαν τα χέρια τους, βαμμένα  κόκκινα στον αέρα. Η αστυνομία του Καπιτωλίου τους απομάκρυνε από την αίθουσα ενώ φώναζαν συνθήματα  «Κατάπαυση του πυρός τώρα!», «Προστατέψτε τα παιδιά της Γάζας!» και «Σταματάτε να χρηματοδοτείτε τη γενοκτονία».

Ο Μπλίνκεν όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο της κατάπαυσης του πυρός, είπε πως αυτό θα βοηθούσε μόνο στην ανασύνταξη της Χαμάς. Μια παύση, ωστόσο, για ανθρωπιστικούς λόγους μπορεί να εξεταστεί.

«Πιστεύουμε πράγματι πως πρέπει να σκεφθούμε πράγματα όπως ανθρωπιστικές παύσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε πως η βοήθεια μπορεί να φθάσει σε εκείνους που έχουν ανάγκη και πως ο κόσμος μπορεί να προστατευθεί και να ξεφύγει από τον δρόμο του κακού», είπε ο Μπλίνκεν.

«Χωρίς γρήγορη και σταθερή ανθρωπιστική αρωγή, η σύγκρουση είναι πολύ πιο πιθανό να επεκταθεί, η οδύνη θα μεγαλώσει, και η Χαμάς και οι σπόνσορές της θα επωφεληθούν παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως σωτήρες της απόγνωσης που οι ίδιοι προκάλεσαν”, είπε ο Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν είπε πως περίπου 400 πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους -περίπου 1.000 άνθρωποι – έχουν εγκλωβιστεί στη Γάζα και πως το υπουργείο Εξωτερικών εργάζεται πάνω σε αυτό το ζήτημα αλλά δεν έχει βρει ακόμη έναν τρόπο να τους βοηθήσει να φύγουν.

Show More

Related Articles

Back to top button