Αγία ΠαρασκευήΒριλήσσιαΓερακας-ΠαλλήνηΧαλάνδριΔήμοιΕκπαίδευσηΕιδήσεις

Ευχές των Δημάρχων στους μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων και οι Δήμαρχοι έστειλαν τις ευχές τους στους μαθητές.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης:

“Αγαπητοί μαθητές, σε ένα περιβάλλον γεμάτο αντιξοότητες ξεκινούν τη Δευτέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Με αρωγούς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σας, να στηρίζουν την κάθε σας προσπάθεια, καλείστε να επιτύχετε τους στόχους σας. Η προσπάθεια εισαγωγής σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας εύχομαι να στεφθεί με επιτυχία και να σας φέρει πιο κοντά στις επιδιώξεις σας, δικαιώνοντας τους κόπους και τις ανησυχίες σας. Με καθοδηγητή τις προσωπικές σας αξίες και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, να θυμάστε πως η ζωή είναι μια συνεχής πρόκληση και δεν πρέπει να υποκύπτετε στα εμπόδιά της. Να παραμείνετε πιστοί στους στόχους σας και είναι σίγουρο πως θα βγείτε νικητές. Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Επιτυχία!

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ευχήθηκε:

“Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, με πολλές δοκιμασίες. Μια σημαντική δοκιμασία ξεκινά τη Δευτέρα, με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις χιλιάδων παιδιών, που διαγωνίζονται για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εξέταση, με ιδιαίτερες φέτος συνθήκες. Εύχομαι ολόψυχα, στα παιδιά που θα διαγωνιστούν, κάθε επιτυχία στο στόχο που το κάθε ένα έχει βάλει. Να μην ξεχνούν ότι δεν είναι η μοναδική ούτε και η τελευταία ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους. Στους γονείς τους, που είναι πάντα δίπλα τους και τα στηρίζουν, εύχομαι υπομονή και στους εκπαιδευτικούς τους καλή δύναμη.”

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος σε ανακοίνωσή του:

“Μπορεί να πέρασε ο καιρός, αλλά δεν ξεχνώ εκείνο το τελευταίο βράδυ πριν τις εξετάσεις, που δεν περνούσε με τίποτα. Ούτε το σφίξιμο στο στομάχι, λίγο πριν μπούμε στην αίθουσα των εξετάσεων. Δεν ξεχνώ το άγχος να μην απογοητεύσω τους γονείς και τους δασκάλους. Ούτε ξεχνώ τα όνειρα της εφηβείας: Να κατακτήσουμε τον κόσμο και να το κάνουμε τώρα. Μπορεί να πέρασε ο καιρός, αλλά κατανοώ πως αισθάνονται τα παιδιά μας που ξεκινούν τη μεγάλη μάχη των Πανελληνίων. Καταλαβαίνω πλέον καλά, πως αισθάνονται και οι γονείς τους. Σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα να πω στα παιδιά που να μη το ξέρουν ήδη. Ειδικά σε αυτά τα παιδιά που θα δώσουν φέτος Πανελλήνιες, βιώνοντας την συγκλονιστική και πολύ δύσκολη εμπειρία της πανδημίας. Το ίδιο και οι καθηγητές τους που τα στηρίζουν και πορεύονται μαζί. Το μόνο που θα θελα να πω στα παιδιά, είναι ότι αισθάνομαι δίπλα τους και δίπλα στους γονείς τους κι ότι ξέρω καλά, πως, όλα τους είναι άξια. Είτε γράψουν καλά, είτε όχι. Είναι μια δοκιμασία αλλά δεν είναι η μοναδική, ούτε η πιο καθοριστική της ζωής τους. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη, καλή επιτυχία και να μη σταματήσουν ποτέ να πιστεύουν στα όνειρα τους. Μόνο αυτό έχει σημασία.”

Η Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δήμητρα Κεχαγιά με τη σειρά της ευχήθηκε:

“καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που ξεκινάτε την προσπάθεια σας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σε μία χρονιά δύσκολη, που πέρασε από πρωτόγνωρες αντιξοότητες, σε μία προσπάθεια να μείνουμε όλοι μας υγιείς και ασφαλείς, φθάσατε στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία για ένα καλύτερο αύριο, για την αναζήτηση νέων γνώσεων και εμπειριών. Σας καταλαβαίνω απόλυτα, τόσο ως μητέρα, όσο και ως πρώην μαθήτρια που έζησε την ίδια διαδικασία πριν χρόνια.  Σταθείτε, λοιπόν, σ’ αυτή τη δοκιμασία με αισιοδοξία, θετική διάθεση και την πεποίθηση, πως οι κόποι και οι προσπάθειές σας θα δικαιωθούν. Έχετε ισχυρούς συμμάχους στην προσπάθεια αυτή: Τους γονείς και τους καθηγητές σας. Σας συμπαραστέκονται δίνοντας ότι μέσα διαθέτουν, αλλά κυρίως την αγάπη και την πίστη τους σε εσάς. Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας, με ηρεμία και νηφαλιότητα, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία, μια πρόκληση, μια ευκαιρία. Είναι όμως μία από τις πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες που θα συναντήσετε στην πορεία της ζωής σας. Η ζωή δεν καθορίζεται μόνο από τις εξετάσεις, γι’ αυτό μην παγιδευτείτε στη λογική της «επιτυχίας» ή της «αποτυχίας». Συνεχίστε να αγωνίζεστε για την εκπλήρωση των ονείρων σας και πέρα από το ένα «γραπτό». Είμαι βέβαιη πως έτσι κι αλλιώς, η δική σας γενιά θα καταφέρει να χτίσει ένα μέλλον καλύτερο από το παρόν που της παραδίδουμε. Καλή επιτυχία!

Για το Χαλάνδρι η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής κ. Ιωάννα Αθανασάτου δήλωσε:

«Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν τη μάχη τους, και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς για την εκπλήρωση του έργου τους, καθώς και στις οικογένειες των υποψηφίων για τη στήριξη στην προσπάθεια των παιδιών τους»

Ο Δήμος Κηφισιάς τέλος ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του:

“καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας οι οποίοι φέτος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, λαμβάνουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με υπομονή, επιμονή και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους θα κατακτήσουν τους στόχους τους”.

 

Show More

Related Articles

Back to top button