ΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΕλλάδα

Επιστολή του κινηματογράφου Άστυ προς τη Μενδώνη στη… μαρκίζα!

Με ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, ο ιστορικός κινηματογράφος «ΑΣΤΥ» ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να διατηρηθούν ζωντανές οι μονές χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση απαγορεύονται οι προβολές σε κινηματογράφους δωδεκάμηνης λειτουργίας, γεγονός που θα πλήξει τα χειμερινά σινεμά.

«Σας παρακαλούμε με όση ψυχή μας απομένει να διατηρήσετε ζωντανές τις χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες», τονίζει ο ιστορικός κινηματογράφος στην ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη.

«Ζητάμε άμεση και γενναία επιχορήγηση, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις αίθουσές μας ανοιχτές. Να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα να προσφέρουμε, πολιτισμό και κοινωνικότητα και γιατί όχι, λίγη μαγεία στην πεζή καθημερινότητα του πολίτη, χάρη στην ιερή μυσταγωγία του σινεμά», προστίθεται στην επιστολή που έχει αναρτηθεί και στην είσοδο του κινηματογράφου.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του κινηματογράφου ΑΣΤΥ:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κα ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, σας παρακαλούμε με όση ψυχή μας απομένει:

Διατηρήστε ζωντανές τις μονές χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες.

Τολμήστε να λάβετε σωτήρια μέτρα. Μείνετε στην Ιστορία. Κάνετε κάτι αντίστοιχο με την ανακήρυξη σε διατηρητέα των θερινών σινεμά με Νόμο από την αείμνηστη Μελίνα. Όχι άλλα Δάνεια!

Ζητάμε άμεση και γενναία επιχορήγηση, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις αίθουσές μας ανοιχτές. Να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα να προσφέρουμε, πολιτισμό και κοινωνικότητα και γιατί όχι, λίγη μαγεία στην πεζή καθημερινότητα του πολίτη, χάρη στην ιερή μυσταγωγία του σινεμά. 

Βοηθείστε να κρατηθούν ζωντανά τα κύτταρα πολιτισμού της χώρας μας και μαζί ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΣΤΥ που μόλις έκλεισε 80 χρόνια ζωής. Μη στερήσετε από τις πόλεις την χαρά. Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας έμαθαν οι γονείς μας.

Να χαρίζουμε στιγμές ξενοιασιάς, ρομαντισμού και προβληματισμού. Στιγμές Πολιτισμού. Σταγόνες Ζωής!

Εκ της Διευθύνσεως – Αδελφοί Στεργιάκη». 

ΠΗΓΗ:   tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button