ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Επιστολή που καταδικάζει την επίθεση με χημικά στους μαθητές από τους “Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου”

"Βάρβαρη και απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ"

Επιστολή στην οποία καταγγέλει τη στάση την επίθεση στο μαθητικό συλλαλητήριο της Παρασκευής και την γενικότερη στάση της Υπ. Παιδείας και της Κυβέρνησης απέναντι στον αγώνα των μαθητών απέστειλε η Αριστερή ριζοσπαστική δημοτική κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου. Ταυτόχρονα δήλωσαν την στήριξή τους προς τους μαθητές και την ανάγκη να σταθούν γονείς και πολίτες στο πλευρό των μαθητών, κόντρα στο “επικοινωνιακό πανηγύρι που έχει στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ περί σωστής διαχείρισης της κρίσης”.

Αναλυτικά η Επιστολή έχει ως εξής:

“Ως Αριστερή Ριζοσπαστική δημοτική κίνηση «Εκτός των τειχών» καταγγέλλουμε την βάρβαρη και απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ, οι οποίες έπνιξαν με χημικά το μαθητικό συλλαλητήριο της Παρασκευής έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Η Ν. Κεραμέως μόλις αντίκρισε εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, έδωσε εντολή όχι για διάλογο αλλά για άγρια καταστολή. Οι μαθητές υποχώρησαν, αλλά η βιαιότητα των ΜΑΤ ήταν τόσο μεγάλη που άρχισαν να κυνηγούν τα παιδιά ακόμα και μέσα στο Mall με μεγάλο κίνδυνο να ποδοπατηθούν. Επιστρατεύτηκαν μάλιστα μέχρι και οι δικυκλιστές-Ράμπο της ομάδας Δράση εναντίον των παιδιών.

Την ίδια στιγμή οι αγώνες των μαθητών συνεχίζονται πανελλαδικά ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει το μέλλον μίας γενιάς αλλά και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας. Χιλιάδες μαθητές σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κάνουν καταλήψεις και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στους εμπαιγμούς του Υπουργείου Παιδείας.

Όλα αυτά γιατί η ηγεσία του υπουργείου παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει  σε άμεσο άνοιγμα των σχολικών μονάδων, χωρίς βέβαια να αναλάβει την κρατική ευθύνη που της αναλογεί ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών, των οικογενειών τους και των καθηγητών, κατά του covid-19. Ως εκ τούτου τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους με 25 μαθητές ανά τάξη, ενώ μάλιστα παρατηρούνται και συγχωνεύσεις ολιγομελών τμημάτων. Η προηγούμενη ρητορική της κυβέρνησης σχετικά με την αναγκαιότητα τήρησης αποστάσεων ενάμιση μέτρου και τον περιορισμό των παρευρισκόμενων σε κλειστούς χώρους όπως είναι και οι σχολικές αίθουσες, πήγε περίπατο ώστε να αποφύγει η ίδια την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού δυναμικού για να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα. Αντίθετα η κρατική μέριμνα περιστρέφεται γύρω από την προμήθεια παγουριών και μασκών των οποίων τα μεγέθη μας ψυχαγώγησαν για αρκετές μέρες μαζί με την σπατάλη χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αφορμή αυτή την πραγματικότητα έχει ξεσπάσει ένα κύμα κινητοποιήσεων και καταλήψεων με κυρίαρχα αιτήματα την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση με χυδαίο τρόπο προσπαθεί να σπιλώσει τη νέα γενιά και τους αγώνες της χαρακτηρίζοντάς τους ως «ψεκασμένους αρνητές της μάσκας και του κορονοϊού» τοποθετώντας το δίπολο και τα αιτήματα των κινητοποιήσεων στο «ναι ή όχι μάσκα». Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αποδώσει τις ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων ατομικά στους αρνητές της χρήσης μάσκας και να αποκρύψει τις ζωτικής σημασίας ευθύνες που έχει η ίδια στην διατήρηση του ορίου των 25 μαθητών ανά τμήμα καθώς και στο άνοιγμα «άνευ όρων και τεστ» στον τουρισμό το καλοκαίρι. 

Βλέποντας ότι η προσπάθειά της συκοφαντίας και της σπίλωσης πέφτει στο κενό κλιμακώνει την αντίδρασή της με άγρια καταστολή ακόμη και απέναντι σε δεκαπεντάχρονους μαθητές με αποκορύφωμα την χθεσινή επίθεση στην μαθητική κινητοποίηση.

Οι μαθητές όμως παρουσιάζουν εντυπωσιακά αντισώματα στο επικοινωνιακό πανηγύρι που έχει στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ περί σωστής διαχείρισης της κρίσης και παλεύουν να την ξεμπροστιάσουν με το δικό τους τρόπο. Συγκρούονται καθημερινά με τα φαινόμενα καταστολής όχι μόνο από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και από διευθυντές σχολείων και μερίδες καθηγητών και όχι μόνο δεν σκύβουν το κεφάλι αλλά πεισμώνουν και απαιτούν πιο έντονα:

  • Καθορισμό ανώτατου ορίου 15 μαθητών ανά τάξη για την όσο το δυνατόν πιο ποιοτική και ασφαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας!
  • Να γίνουν τώρα οι διορισμοί του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα ολιγομελή τμήματα και να δημιουργηθούν και νέα!
  • Καμία σκέψη για συγχώνευση τμημάτων και σχολείων!
  • Απόσυρση του νόμου Κεραμέως, ο οποίος εισάγει νέους φραγμούς στην εκπαιδευτική διαδικασία, με επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, πανελλαδικών εξετάσεων σε κάθε βαθμίδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βάση του 10 στις πανελλήνιες εξετάσεις και καθορισμό μαθημάτων βαρύτητας σε κάθε σχολή!
  • Χρηματοδότηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και όχι της ιδιωτικής!
  • Λεφτά για την υγεία, την παιδεία και τις λαϊκές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς!
  • Καμία σκέψη για υποχρεωτική στράτευση στα 18!

Στο Μαρούσι αλλά και σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας πρέπει να πάρουμε θέση στο πλευρό της νέας γενιάς και σαν γονείς, θείοι, αδέρφια ή ξαδέρφια να στηρίξουμε μαζικά και έμπρακτα τον υπεύθυνο αγώνα τους απέναντι σε μία πραγματικά ανεύθυνη κυβέρνηση που παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι με την υγεία όλων μας!”

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button