ΚόσμοςΝέαΕιδήσεις

Επανεκκίνηση του πολιτισμού στη Βαρκελώνη

Μόλις 6 κρούσματα ανάμεσα στους 5.000 θεατές της ροκ συναυλίας

Mόλις 6 κρούσματα εντοπίστηκαν ανάμεσα στους 5.000 θεατές της ροκ συναυλίας – «πείραμα», που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι της Βαρκελώνης , στις 27 Μαρτίου, κατά την οποία όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν μάσκες, είχαν αρνητικό rapid test, όμως δεν κρατούσαν αποστάσεις.

«Με βέλτιστο εξαερισμό, τεστ αντιγόνων και την χρήση μάσκας, μπορούμε να εγγυηθούμε ένα ασφαλές περιβάλλον. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι υπήρξε μετάδοση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και αυτός ήταν ο στόχος της μελέτης. Επίσης, είμαστε σίγουροι πως, για τα τέσσερα από τα έξι περιστατικά, η μετάδοση δεν έγινε κατά την διάρκεια της συναυλίας», δήλωσε ο Ζοζέπ Μαρία Λίμπρε, γιατρός του νοσοκομείου Trias i Pujol της Μπανταλόνα, ενώ, σημειώνεται ότι, και οι 5.000 θεατές υποβλήθηκαν σε μοριακό τέστ, δεκαπέντε μέρες μετά τη συναυλία.

«Για μία ακόμη φορά, η Βαρκελώνη και η βαρκελωνέζικη κουλτούρα είναι πρωτοπόροι σε μία πρωτοφανή κατάσταση κατά την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε την πολιτιστική δραστηριότητα με όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις. Είναι εφικτή η χαλάρωση των περιορισμών και ο συνδυασμός του με πολιτιστικές δραστηριότητες οι οποίες πρέπει να ξαναξεκινήσουν», δήλωσε από την πλευρά του, ο Ζάουμε Κολμπόνι, αντιδήμαρχος του δήμου της Βαρκελώνης,

Σημειώνεται ότι, το πείραμα, από τα ελάχιστα στην Ευρώπη, οργανώθηκε από εταιρείες διοργάνωσης φεστιβάλ και το νοσοκομείο Germans Trias i Pujol που ήθελαν να αποδείξουν ότι η πραγματοποίηση συναυλιών είναι δυνατή παρά την πανδημία. Μία ακόμη συναυλία-τεστ οργανώθηκε στις αρχές του Μαρτίου στην Ολλανδία με την συμμετοχή 1.300 ατόμων.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button