ΚοινωνίαΕιδήσεις

Επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για λόγους… υγείας (Βίντεο)

Kατέρρευσε στην πράξη η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων με φόντο τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την αρχή έκανε το ΚΚΕ, το οποίο πραγματοποίησε συμβολική συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία και ακολούθησε ανάλογη συγκέντρωση στο ΕΑΤ – ΕΣΑ, όπου με συνθήματα και χειροκροτήματα έγινε δεκτός ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο χώρο κράτησης και βασανισμού αγωνιστών.

Επίθεση στη δεύτερη συγκέντρωση του ΚΚΕ, το μεσημέρι στα Προπύλαια, εξαπέλυσε η αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε χημικά αλλά και αύρες, με τον κόσμο να απωθείτε προς την Ομόνοια. Εκεί σημειώθηκε και νέα επίθεση με χημικά και αύρες.

Πολλοί διαδηλωτές έχουν προσαχθεί, ενώ υπάρχουν και διαδηλωτές με τραύματα στο κεφάλι. Την ίδια στιγμή είχαν αρχίσει, πιο χαμηλά στη Πανεπιστημίου, να συγκεντρώνονται και τα πρώτα μπλοκ από το κάλεσμα των σωματείων, των οργανώσεων και των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Την άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών ζητά το ΚΚΕ με την έντονη διαμαρτυρία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των βουλευτών του Κόμματος.  Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button