ΥγείαΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Γιατροί: Εξώδικο κατά Γκάγκα – Ζητούν να αποσύρει την εγκύκλιο

Μεγάλη αντίδραση από πλευράς των νοσοκομειακών γιατρών προκάλεσε η νέα εγκύκλιος Γκάγκα, με την οποία καλεί τους γιατρούς να εφημερεύουν ακόμη και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητάς τους!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου την ΕΙΝΑΠ, απέστειλαν εξώδικο στη Μίνα Γκάγκα ζητώντας να αποσύρει την εγκύκλιο, ενώ επιφυλάσσονται και για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΙΝΑΠ:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στις 28/04/23 έλαβε εγκύκλιο της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μ. Γκάγκα, άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική για τους ασθενείς και τους συναδέλφους της, ιατρούς του ΕΣΥ.

Η υπουργική εγκύκλιος που εισάγει το καθεστώς εφημερία τομέα έχει ως μόνο σκοπό την συγκάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό που είναι παράνομο και επικίνδυνο για τις ζωές των ασθενών».

Μάλιστα η ΕΙΝΑΠ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να μην αποδέχονται να κάνουν εφημερία και αρνούνται τα σχετικά προγράμματα. «Καλούμε όλους τους συνάδελφους ειδικούς και ειδικευόμενους να αρνούνται να εφημερεύσουν σε εφημερία τομέα γιατί αυτό συνιστά αντιποίηση ειδικότητας».

Παράλληλα, καλούν και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση, καθώς όπως αναφέρουν: «διαλύει τα νοσοκομεία της χώρας».

Show More

Related Articles

Back to top button