Γιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΝέαΕιδήσεις

#Ενωμένο Μαρούσι: “Χαριστική ρύθμιση για το ΙΑΣΩ – Χάνεται ένας ακόμα ελεύθερος χώρος”

Την αντίδρασή της σχετικά με την ψήφιση της νέας πολεοδομικής ρύθμισης που αφορά στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ΙΑΣΩ από το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει η παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι πιστεύοντας πως θα είναι εις βάρος των πολιτών του Αμαρουσίου και της ποιότητας ζωής τους. Μάλιστα, η παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο δεν διστάζει να κατηγορήσει τον Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου για “την επιλογή του να υπερασπιστεί πολιτικά, τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών”.

Ακολουθέι η ανακοίνωση της παράταξης:

“Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου της Τρίτης 26ης Απριλίου 2021 η πλειοψηφία ενέκρινε πολεοδομική ρύθμιση που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας κ. Ρώτας με την οποία καταργείται ο (αδιάνοικτος) δρόμος που χωρίζει το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ΙΑΣΩ (Ο.Τ. 1083) με το οικοδομικό τετράγωνο προς βορρά που βρίσκεται ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης (Ο.Τ. 1086).

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι πως σύμφωνα με τις υφιστάμενες χρήσεις γης, το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης (Ο.Τ. 1086), ιδιοκτησίας του ΙΑΣΩ, έχει χρήση αμιγούς κατοικίας, δηλαδή μπορούν να κτιστούν μόνο κατοικίες, σύμφωνα με τους υφιστάμενους όρους δόμησης, ενώ το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ΙΑΣΩ (Ο.Τ. 1083) έχει χρήσεις γης γενικής κατοικίας – υπηρεσίες υγείας.
Σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, την κατάργηση του δρόμου που χωρίζει τα δύο οικοδομικά τετράγωνα, και την ενοποίηση πλέον του ενιαίου οικοδομικού τετραγώνου ως Ο.Τ. 1083, δίνεται η δυνατότητα στο ΙΑΣΩ να επεκτείνει και στο σημερινό υπαίθριο χώρο στάθμευσης τη χρήση γενικής κατοικίας – υπηρεσίες υγείας και να κατασκευάσει ανάλογο κτίσμα με το ΙΑΣΩ και σε αυτό το χώρο.

Την παραπάνω ρύθμιση υπερασπίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου με φθηνούς και νομικά έωλους αντιπερισπασμούς, αποδίδοντας τα επιχειρήματα της δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» σε ιδεοληψίες!!

Μάλιστα αναρωτήθηκε ποια η διαφορά αφού και τώρα μπορούν να χτιστούν  2-3 πολυκατοικίες και να χρησιμοποιηθούν για το ίδιο σκοπό.

1ον αυτό δεν ισχύει εκτός εάν η Διοίκηση Αμπατζόγλου σκοπεύει να κλείσει τα μάτια σε ενδεχόμενες πολεοδομικές παραβάσεις ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων  και

2ον εάν είναι το ίδιο, αφήστε τα οικόπεδα όπως είναι τώρα με τις ισχύουσες χρήσεις, ώστε «να μην σας κατηγορούμε άδικα».

Η Αλήθεια είναι ότι αντί η διοίκηση να προστατεύσει τον δημόσιο χώρο και τους κατοίκους, κάνει ακριβά δώρα που δεν της ανήκουν, στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα .

Εύκολα γίνεται αντιληπτή, από τον κάθε συμπολίτη μας, η τεράστια υπεραξία η οποία δίνεται με την παραπάνω ρύθμιση στην ιδιοκτησία του ΙΑΣΩ.
Η ενδεχόμενη κατασκευή μία νέας κλινικής στο χώρο αυτό θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής.
Η επιλογή του κ. Αμπατζόγλου να υπερασπιστεί πολιτικά, τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών  εις βάρος της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και της προστασίας του περιβάλλοντος της πόλης είναι μία ακόμα μαύρη σελίδα στην αδιάφορη κατά γενική ομολογία διαδρομή του ως δήμαρχος Αμαρουσίου.
Ο κ. Αμπατζόγλου, συνεπικουρούμενος από τον βετεράνο, σε αυτά, αντιδήμαρχο κ. Ρώτα και τους/τις δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας πήραν σαφέστατη θέση υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και ενάντια στην ποιότητα της ζωής των πολιτών του Αμαρουσίου για πολλοστή φορά.
Καλούμε τους/τις συμπολίτες/τισσες να αξιολογήσουν και αυτή τη στάση της διοίκησης, που ως συνέχεια της προηγούμενης, εξακολουθεί να βαδίζει στα χνάρια λειτουργώντας με μοναδικό κριτήριο τη διευκόλυνση συμφερόντων, άγνωστο (;) για ποιους λόγους.”

Show More

Related Articles

Back to top button