Αγία ΠαρασκευήΔήμοιΕιδήσεις

Ενημέρωση Δήμου Αγίας Παρασκευής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας αλλά και την ασφάλεια των δημοτών, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει τα ακόλουθα μέτρα:

1)Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με το αναγκαίο προσωπικά και τα απαραίτητα μέτρα θα είναι σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

2)Παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στους δημότες, στο πλαίσιο του εφικτού και ανάλογα με την διαθεσιμότητα των συνεργείων και των μηχανημάτων.

3)Διανομή αλατιού στους δημότες που το επιθυμούν. Η διανομή θα γίνεται καθημερινά από τις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο «Σπυρούδη».

Σάββατο, 13.02.2021: Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι

Κυριακή, 14.02.2021: Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι

Δευτέρα, 15.02.2021: Από τις 7 το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

4)Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής θα λειτουργεί καθημερινά έως και την Παρασκευή, 19.02.2021 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα ως χώρος παροχής θαλπωρής, προστασίας και φροντίδας από το ψύχος και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Επίσης θα υπάρχει θερμαινόμενη αίθουσα και στο ΚΑΠΗ Τσακού από τη Δευτέρα (15.02.2021) έως και την Παρασκευή (19.02.2021) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

5)Σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα με την μετακίνησή του στο εμβολιαστικό κέντρο Αγίας Παρασκευής για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό του κατά της πανδημίας Covid-19 τότε να επικοινωνήσει με το Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο: 213-2004502.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
*Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Ελένη Δάβαρη: 6948369749

*Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Τζιντάνος: 6942461692

*Γραφεία Πολιτικής Προστασίας: 210-6084614

*Υπεύθυνος Συνεργείων και Διανομής Αλατιού, Χάρης Παπαδημήτριου: 6936512156

*Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου Αγίας Παρασκευής: 213-2044-500

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

*Να ενημερώνεστε για την πρόβλεψη του καιρού και άλλες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις οδηγίες που απευθύνουν οι αρμόδιες αρχές και ο Δήμος μας μέσω της ιστοσελίδας του (www.agiaparaskevi.gr)

*Να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις ή να τις περιορίσετε στις εντελώς απαραίτητες και μόνο αν δεν μπορούν να αναβληθούν για μετά το τέλος της κακοκαιρίας.

*Μην αφήνετε παιδιά και ηλικιωμένους να βγαίνουν έξω στην κακοκαιρία και τον παγετό.

*Σε περίπτωση που πρέπει να μετακινηθείτε να χρησιμοποιείτε τα ΜΜΜ.

*Προβείτε εγκαίρως στις απαραίτητες προμήθειες πρώτης ανάγκης για περίοδο επτά (7) ημερών (είδη σούπερ μάρκετ, τρόφιμα, φάρμακα κλπ) ώστε να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας κατά την περίοδο της κακοκαιρίας.

*Φροντίστε για την έγκαιρη προμήθεια αναγκαίων ποσοτήτων καυσίμων το επόμενο διήμερο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες καταναλώσεις και να περιορισθούν οι μετακινήσεις βυτίων τροφοδοσίας.

*Διατηρείτε το σπίτι σας ζεστό.

*Αν χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, όπως θερμάστρες υγραερίου, τζάκι, ξυλόσομπες κτλ, φροντίστε για τη συχνή επίβλεψη, προκειμένου να αποφευχθούν πυρκαγιές ή επικίνδυνες αναθυμιάσεις. Στην περίπτωση αυτή να αερίζετε επαρκώς τον χώρο.

*Σε περίπτωση πιθανής διακοπής ρεύματος να είστε εφοδιασμένοι με λάμπες, φακούς κεριά κτλ, και να τα έχετε σε εύκολα προσβάσιμη θέση για άμεση χρήση.

*Αποφεύγετε να σταθμεύσετε το όχημά σας κάτω από μεγάλα δέντρα, ειδικά αν έχουν κλίση.

*Μην αφήνετε αντικείμενα (σκούπες, καρέκλες, γλάστρες) εκτεθημένα σε εξωτερικούς χώρους (μπαλκόνια, ταράτσες) που μπορούν να παρασυρθούν από τους δυνατούς ανέμους και η πτώση τους να προκαλέσει φθορά ή ατύχημα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

*Μην ντύνεστε με τρόπο που γίνεστε δυσκίνητοι.

*Βαδίζετε με προσοχή και αποφεύγετε τα παγωμένα σημεία στο έδαφος.

*Φροντίστε να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα.

*Προτιμάτε να φοράτε αδιάβροχο πανοφώρι με κουκούλα παρά να έχετε μαζί σας ομπρέλα.

*Φορέστε ζεστά υποδήματα με αντιολισθητικές σόλες.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

*Χρησιμοποιήστε, αν είναι απαραίτητο, αντιολισθητικές αλυσίδες στους κινητήριους τροχούς. Βεβαιωθείτε για τη σωστή εφαρμογή τους.

*Μετακινηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

*Προτιμήστε τους κεντρικούς δρόμους.

*Έχετε αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνεστε εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.

*Οδηγείτε με σταθερά χαμηλή ταχύτητα (1η ή 2α) ώστε να έχετε την δυνατότητα ελέγχου του οχήματος.

*Διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΕΙΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

*Καθαρίστε επιμελώς την είσοδο του σπιτιού ή της πολυκατοικίας σας ώστε να διευκολύνετε την πρόσβαση παιδιών, ηλικιωμένων και γενικά όλων των ενοίκων.

*Φροντίστε το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι ή στην πολυκατοικία να μην έχει πάγο ώστε να είναι ασφαλές από γλιστρήματα και άλλα ατυχήματα.

*Ελέγξτε τις εγκαταστάσεις ύδρευσης για τυχόν αστοχίες από παγετό, που μπορεί να προκαλέσουν διαρροή ύδατος, πλημμύρες σε υπόγειους χώρους και επιπλέον προβλήματα ολισθηρότητας

Show More

Related Articles

Back to top button