ΠολιτισμόςΔήμοιΦιλοθέη-ΨυχικόΕκπαίδευσηΝέαΕιδήσεις

Εικαστική δράση εμπνευσμένη από ποιήματα για το ’21 από τους μαθητές Φιλοθέης- Ψυχικού

Σε μία ξεχωριστή εικαστική δράση προχωρά η Κοινότητα Νέου Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, με τη συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων που υπάγονται σε αυτήν, στα πλαίσια του έτους 2021 και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου: “Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρόμοι που διασχίζουν το Νέο Ψυχικό, αναφέρονται στους αγωνιστές της επανάστασης, αλλά και σε πλήθος ποιητών που ύμνησαν τις μάχες και τον αγώνα για την ελευθερία, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν για τα ιδανικά της ελευθερίας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων εικαστικών τους.

Το έντονο ενδιαφέρον του προέδρου Νίκου Στρατηγού  και της αντιπροέδρου της Κοινότητας Νέου Ψυχικού, Ξένιας Σιγάλα, για την διοργάνωση μιας  δράσης η οποία θα ενεργοποιούσε τη δημιουργικότητα των μαθητών και την έμπνευσή τους από την σύγχρονη ελληνική ιστορία πήρε σάρκα και οστά και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Τα Δημοτικά σχολεία της Κοινότητας Νέου Ψυχικού ανταποκρίθηκαν στο ”κάλεσμα” και με επικεφαλείς τους εικαστικούς δασκάλους Σταυρούλα Σακκά από το 1ο Δημοτικό και τον Χαράλαμπο Θεοδώρου από το 2ο Δημοτικό, η ”ομάδας” δράσης-ζωγραφικής των μαθητών άρχισε το δημιουργικό της ”ταξίδι” με τίτλο: : ‘‘…Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας για την απελευθέρωση του 1821…”.

Τα έργα θα παρουσιαστούν από το δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, που υιοθέτησε την ιδέα, δηλώνοντας αρωγός της προσπάθειας από κοινού με την αντιδήμαρχο Παιδείας, Αλίκη Γκιζελή, σε μια ειδική εκδήλωση σημασιολογικής υπενθύμισης, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαίου.

Έτσι, το ατελιέ στήθηκε και τα παιδιά, ανέλαβαν δράση! Δράση, κατάθεσης πολιτιστικού πολιτισμού, δράση που προσβλέπει στο να εμπνεύσει και να δραστηριοποιήσει τους νέους, στον εορτασμό με έναν μοναδικό τρόπο, μιας χρονιάς σταθμό στην ιστορία των γενεών, όπου με μοχλό τη δημιουργία, θα μείνει παρακαταθήκη διαχρονικά, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να χαίρονται οι νεότεροι.”

Show More

Related Articles

Back to top button