ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Εθνική τραγωδία: Μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Συνολικά 354 οι επιβαίνοντες στις δύο αμαξοστοιχίες

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη, από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023.

Ο τελευταίος απολογισμός για την τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 40, σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, ενώ από τους 85 τραυματίες, οι 66 νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι 32 έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Να σημειωθεί, πως η ταιρία Hellenic Trains έδωσε λίστα με τα ονόματα των επιβαινόντων όπου και αναφέρει ότι 342 ήταν οι επιβάτες και 10 άτομα το προσωπικό, ενώ στο εμπορικό τραίνο επέβαιναν δύο άτομα, δηλαδή σύνολο 354 άτομα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έκανε περίπου 12 ώρες μετά το δυστύχημα να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων και το τοπίο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.

Hellenic Train: Τα δρομολόγια που ακυρώνονται, λόγω της σύγκρουσης αμαξοστοιχιών

Λόγω της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, δεν θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια σε:

Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Αθήνα -Καλαμπάκα

Καλαμπάκα -Αθήνα

Αθήνα – Λειανοκλάδι

Λειανοκλάδι – Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Λάρισα

Λάρισα-Θεσσαλονίκη

Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα

Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος

Βόλος – Λάρισα

Λάρισα – Βόλος

Λειανοκλάδι -Στυλίδα

Στυλίδα – Λειανοκλάδι

Show More

Related Articles

Back to top button