Είσαι νέος, ωραίος κι έχεις μια καλή δουλειά; Γίνε δολοφόνος!*
Της Αθηνάς Χατζηαθανασίου
Είσαι νέος, ωραίος κι έχεις μια καλή δουλειά; Μπορείς να είσαι ό, τι θέλεις. Μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις. Μπορείς να τα φτιάξεις με μία ανήλικη, δε θα σε κατηγορήσει κανείς για παιδεραστή, επειδή είσαι νέος, ωραίος και είσαι και πιλότος. Έχουν κύρος οι αιθέρες!
Αν είσαι άσχημος και κυρίως οικονομικά ευάλωτος, να είσαι σίγουρος ότι ο ποινικός κώδικας στην περίπτωσή σου χρήζει άμεσης εφαρμογής και θα βρεθείς χειροπόδαρα πριν καν το καταλάβεις. Αν είσαι άσχημος και κυρίως οικονομικά ευάλωτος, μήν κάνεις καν παρέα με ανήλικες, γιατί θα σε υποψιαστούν αμέσως. Αν είσαι δε και αλλοδαπός, οι αστικοί μύθοι για τις ανώμαλες προτιμήσεις σου θα κυριεύσουν την κοινή γνώμη κι ας είσαι μόνο ο ιρανός καθηγητής των Φαρσί της εν λόγω ανήλικης, η οποία απλώς έτυχε να θέλει να εμβαθύνει στον περσικό πολιτισμό. Ευτυχώς, δηλαδή, που είσαι και απόγονος του Ξέρξη, μπορεί να βοηθήσει στη γραμμή υπεράσπισης.
Είσαι νέος, ωραίος κι έχεις μια καλή δουλειά; Όποια γυναίκα και να επιλέξεις, οι γονείς της θα σε υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες. Γιατί οι γονείς θέλουν “ένα καλό παιδί” για τις κόρες τους, οπότε αν είσαι νέος, ωραίος κι έχεις μια καλή δουλειά είσαι “καλό παιδί”. Μην κάνεις τατουάζ κατά προτίμηση. Μη βάλεις σκουλαρίκια και μη φοράς παράξενα ρούχα. Ο κατάλογος των χαρακτηριστικών του “καλού παιδιού” περιλαμβάνει τζιν, τι-σερτ, πουκάμισα και πουλοβεράκια. Κι ένα σακάκι που και που. Ένα περιποιημένο μούσι ή ένα καλοξυρισμένο πρόσωπο ανήκουν κι αυτά στον κατάλογο. Τα μακριά μαλλιά καλύτερα να τα αποφύγεις. Δεν είναι δύσκολο, για το θεό! Απλώς ακολούθησε τους κανόνες και θα μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις.
Είσαι νέος, ωραίος κι έχεις μια καλή δουλειά; Γίνε δολοφόνος. Μην ανησυχείς, θα υποψιαστούν τον Αλβανό οικογενειάρχη οδοκαθαριστή ή τη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό με το σπασμένο πόδι. Ή τη “Δήμητρα της Λέσβου” που φροντίζει τους πρόσφυγες. Είναι άντρας και φοράει φουστάνια. Μα ναι σας λέω! Σίγουρα εκείνη το έκανε!
*Επειδοί οι καιροί είναι χαλεποί και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο παρών τίτλος σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτροπή για έγκλημα. Τουναντίον, επιχειρεί να καταδείξει τα στερεότυπα τα οποία γεννούν εγκλήματα και ενίοτε, όπως αποδείχτηκε… τα “κουκουλώνουν”.