Αγία Παρασκευή

Δήμαρχος Βασ. Ζορμπάς: Τραπεζοκαθίσματα… όπου μπορεί

H συμπάθεια του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά για τα… τραπεζοκαθίμστα, μνημονεύετε συχνά στο προάστιο.

Από τότε που στην πρώτη του θητεία (2010-2014) είχε βαλθεί να βάλει τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, αλλά τελικώς μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων, δεν τα κατάφερε.

Τώρα πάντως, αποφάσισε να βάλει τραπεζοκαθίσματα και στην μικρή πλατεία της Αγίας Τριάδας στο Κοντόπευκο και να μετακινήσει μάλιστα και δυο παγκάκια για να δώσει τον χώρο 24 τ.μ. σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης. Που ναι μεν έχει κάθε δικαίωμα να κερδίσει πελατεία (κι ο Δήμος του κ. Ζορμπά, έσοδα) αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες δεν θα πρέπει να χάσουν το δικαίωμα του ελάχιστου ελεύθερου χώρου που διαθέτουν στην πόλη τους.

Οι κάτοικοι  πάντως της περιοχής αντέδρασαν και του έστειλαν επιστολή ώστε να πάρει πίσω την απόφαση του ή να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για να δούμε!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου κατοίκων της περιοχής;

«Αγαπητέ Δήμαρχε,

Η απόφαση της Δημοτικής αρχής να παραδώσει τον ελάχιστο ελεύθερο χώρο της πλατείας Αγίας Τριάδος σε κατάστημα εστίασης, αποτελεί νέα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους του Παράδεισου. Η πλατεία έχει μόνο διαδρόμους με παγκάκια γύρω από τον φοίνικα και εσείς ελλείψει χώρου για τραπέζια και καρέκλες, αποφασίσατε να μετακινήσετε τα 2 παγκάκια από την είσοδο της παιδικής χαράς για να δημιουργήσετε χώρο 24 τετραγωνικών εξυπηρετώντας διπλανό κατάστημα εστίασης! Με την απόφασή σας αυτή, θα αναγκάζονται τα καροτσάκια με τα μικρά παιδιά να ελίσσονται μεταξύ των τραπεζιών για να μπουν στην παιδική χαρά! Επίσης, τα παγκάκια όπως τα βάλατε θα βλέπουν την θέση που θα μπουν τα τραπεζοκαθίσματα! Δηλαδή όσοι θα κάθονται στα παγκάκια της πλατείας θα βλέπουν αυτούς που θα τρώνε! Το βρίσκετε σωστό;

Δεν είμαστε κατά της όποιας επιχείρησης, αντιθέτως θέλουμε να αναπτύσσονται. Άλλωστε εμείς είμαστε και οι χρήστες των υπηρεσιών τους. Όμως η πλατεία αυτή είναι τόσο μικρή που δεν επιτρέπεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση των κατοίκων και του Συλλόγου για την πρόθεσή σας να μειώσετε τον ελεύθερο χώρο που υπάρχει στην πλατεία Αγίας Τριάδος.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί αποφασίσατε να παραδώσετε και τον λίγο αυτό χώρο της πλατείας σε διπλανή επιχείρηση στερώντας τον από κατοίκους και κυρίως μικρά παιδιά.

Ζητάμε, εκπροσωπώντας τους κατοίκους μέλη μας, να ακυρώσετε την απόφασή αυτή της επιτροπής ποιότητας ζωής και να επανατοποθετήσετε τα παγκάκια στην προηγούμενη θέση τους.

Αν όμως συνεχίζετε να πιστεύετε πως η απόφασή σας αυτή ήταν σωστή, τότε παρακαλούμε να θέσετε το θέμα σε συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ζητάμε να καταθέσουμε την αντίθετη άποψη των κατοίκων που είναι μέλη μας.

Με Εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο».

Γιάννης Ραμαντάνης

Show More

Related Articles

Back to top button