ΠολιτισμόςΥγείαΔήμοιΠαπάγου-ΧολαργόςΔημοτικάΕιδήσεις

Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Υγιής Γήρανση και Πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία» από τον Δήμο Παπάγου- Χολαργού

Σήμερα στις 18.00 μέσω Zoom

Ο ΔΟΚΜΕΠΑ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ, σε συνεργασία με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» και την «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών» προσκαλούν τους Δημότες σε Webinar με θέμα: «Υγιής Γήρανση και Πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία» σήμερα στις 18.00.

“Η τεχνολογική εξέλιξη, η βελτίωση της υγειονομικής παρέμβασης και η υιοθεσία ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, συμβάλλουν σημαντικά στη συνεχή αύξηση του προσδόκιμου ζωής και συνεπώς στην αύξηση του πληθυσμού των ηλικιωμένων σε παγκόσμιο επίπεδο. H γήρανση είναι μια ετερογενής και πολύπλοκη διαδικασία, η οποία συνδυάζει τόσο βιολογικούς όσο και ψυχολογικούς παράγοντες, από τους οποίους επηρεάζεται θετικά και αρνητικά. Αυτή την χρονική περίοδο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, λόγω της πανδημίας, να ασχοληθούμε επισταμένα με την ευπαθή ομάδα, τα ηλικιωμένα άτομα.”

Το σεμινάριο θα εισηγηθεί ο Δρ. Κϊμων Βολίκας, ειδικός Παθολόγος – Καθηγητής Γηριατρικής και επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος Οδηγός» και θα απευθύνει χαιρετισμό η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00.  Η παρακολούθησή του είναι δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.

Show More

Related Articles

Back to top button