ΠολιτισμόςΤέχνεςΨυχαγωγία

Διαδικτυακή δημοπρασία με πάνω από 140 έργα από την προσωπική συλλογή του Κιθ Χάρινγκ!

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει μια διαδικτυακή δημοπρασία με πάνω από 140 έργα που προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Κιθ Χάρινγκ και όλα προσφέρονται από το Keith Haring Foundation

Στη σύντομη και δημιουργική ζωή του ο Κιθ Χάρινγκ είχε αφοσιωθεί σε θέματα όπως το AIDS, ο εθισμός στα ναρκωτικά, η παράνομη αγάπη και το απαρτχάιντ. Καλλιτέχνης, ακτιβιστής πίστευε πως «Το κοινό έχει δικαίωμα στην τέχνη. Η τέχνη είναι για τον καθένα. Συχνά το έργο μου είναι αρκετά διφορούμενο, ώστε να μπορεί να ερμηνεύεται από οποιονδήποτε», κάνοντας τα απατηλά απλά σχέδιά του να μιλάνε περισσότερο από όσο χίλιες λέξεις για τα ζητήματα της εποχής του.

Χτυπημένος από το AIDS,  ο Χάρινγκ έφυγε στα 32 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά σπουδαία, μέρος της οποίας πηγαίνει σε οργανώσεις ακτιβιστών και κέντρα που φροντίζουν τα ευάλωτα άτομα της LGBTQI  κοινότητας της Νέας Υόρκης.

Το σπίτι του Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Το σπίτι του Κιθ Χάρινγκ στη Νέα Υόρκη

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει μια διαδικτυακή δημοπρασία με πάνω από 140 έργα που προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Κιθ Χάρινγκ και όλα προσφέρονται από το Keith Haring Foundation. Από τις 24 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δημοπρασία “Dear Keith:Works from the Personal Collection of Keith Haring” που αναμένεται να φέρει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια στο Σέντερ όπως ονομάζεται της Νέας Υόρκης.

Ο Gil Vazquez, διευθυντής του Ιδρύματος Keith Haring, πιστεύει πως αυτός είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος να γιορταστεί η 30η επέτειος από τον θάνατό του, το 1990.

ANDY WARHOL | PORTRAIT OF KEITH HARING AND JUAN DUBOSE

GEORGE CONDO | UNTITLED

Μάλιστα, το ίδρυμα σε ανακοίνωσή του είναι υπερήφανο που μπορεί να βοηθήσει το κέντρο και να είναι τόσο κοντά στις ανησυχίες του ιδρυτή του ιδρύματος.

Πολλά έργα στη συλλογή προέρχονται από καλλιτέχνες που συνδέονται με το Club 57, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που κάποτε βρισκόταν σε υπόγειο μιας εκκλησίας στο Saint Mark’s Place του East Village. Αυτά τα έργα περιλαμβάνουν μια μικρή ζωγραφική του Jean-Michel Basquiat σε αλουμίνιο καθώς και έργα του Bruno Schmidt και του καλλιτέχνη John Sex. Στη συλλογή περιλαμβάνεται ακόμα ένα έργο του Roy Lichtenstein και ένα μικρό παστέλ του George Condo. Η συλλογή θα παρουσιαστεί στην γκαλερί της Νέας Υόρκης του Sotheby’s, από τις 26 Σεπτεμβρίου.

KENNY SCHARF | UNTITLED

ROY LICHTENSTEIN | FORMS IN SPACE

ΠΗΓΗ: elculture.gr

Show More

Related Articles

Back to top button