Αγία ΠαρασκευήΚοινωνίαΔήμοιΕιδήσεις

Δημιουργία Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια (1102)

Τη δημιουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ, ανακοίνωσαν σε κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, κα. Π. Σακκά. Παρέμβαση έκανε η Υφυπουργός Υγείας , κα. Ζ. Ράπτη.

Η γραμμή πλαισιώνεται από Εξειδικευμένους Σύμβουλους – Επαγγελματίες Υγείας, Γιατρούς Νευρολόγους και Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, που παρέχουν άμεσα ενημέρωση, καθοδήγηση, συμβουλές και διασύνδεση και απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα μνήμης, φροντιστές και οικογενειακό – φιλικό περιβάλλον ανθρώπων με άνοια, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως για την Περιφέρεια Αττικής η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας του πολίτη αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα και σε αυτό το πλαίσιο διέτρεξε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί εστιάζοντας στις εξής:

* Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος 20 θεματικών πεδίων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ., εκ των οποίων ένα από αυτά αφορά στην Άνοια.

* Δημιουργία Κοινοτήτων Φιλικών για την Άνοια για όλους τους Δήμους της Αττικής μας ώστε οι άνθρωποι που νοσούν να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους, να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους.

*Εντάχθηκε στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα των ΚΕΠ Υγείας το νόσημα της Άνοιας. Προσφέρεται, λοιπόν, παράλληλα στο δημότη ένας σύγχρονος Ιατρικός Φάκελος-Λογισμικό στο οποίο μπορεί να εγγραφεί και να ενημερώνεται για τις προληπτικές του εξετάσεις, καθώς και για την επανεξέταση του τόσο σχετικά με την Άνοια, όσο και για επιπλέον 10 νοσήματα.

*Παράλληλα αναφέρθηκε στην καινοτόμο πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να εφαρμόσει ένα πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης της υγείας ευάλωτων συμπολιτών μας (smartwatch), το οποίο θα παρακολουθείται από σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τη Συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν εκτός από τους Δημοσιογράφους, Δήμαρχοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και εκπρόσωποι διευθύνσεων Υγείας Δήμων απ΄ όλη την Ελλάδα.
Τον Δήμο Αγίας Παρασκευής εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλης Ζορμπάς και ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Ιωάννης Αργυρός.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά τη δημιουργία Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 και θα στηρίξει όλη αυτή την πρωτοβουλία προς όφελος των δημοτών και με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Υγεία και Ευημερία για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες είναι ο κεντρικός άξονας των πολιτικών αποφάσεων για την ενίσχυση, αφενός της φροντίδας των κοινωνικά αδύναμων ομάδων, και αφετέρου, την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης για τη διατήρηση της υγείας των πολιτών.

Η δημιουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 εντάσσεται στις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας (www.kepygeias.org) του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

keplogo plagiasto

Show More

Related Articles

Back to top button