Ειδήσεις

 «Δεν με απασχολεί το περίφημο πολιτικό κόστος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην ΔΕΘ

«Δεν με απασχολεί το περίφημο πολιτικό κόστος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην ΔΕΘ, «ό,τι χάθηκε θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος».

Με αυτή την φράση άνοιξε την ομιλία του ο Μητσοτάκης, στοχεύοντας αφενός μεν να μην μηδενίσει τα θετικά βήματα του επιτελικού κράτους που έχτισε η κυβέρνηση του, και αφετέρου να δείξει ότι γνωρίζει και παραδέχεται τις ελλείψεις του, αλλά και τις παθογένειες του.

Περιγράφοντας τις «δύο όψεις» του κράτους, αναφερόμενος στο θλιβερό τοπίο του Θεσσαλικού κάμπου, ο Μητσοτάκης μίλησε για «σύγχυση αρμοδιοτήτων και συχνή μετάθεση ευθυνών» αντιπαραθέτοντας τον συντονισμό, την οργάνωση και τον ηρωισμό που επέδειξε τόσο το κράτος όσο και οι εθελοντές, τονίζοντας πως «ό,τι χάθηκε θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος».

«Οι καιροί μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «γίνονται πλέον καιροί πολυκρίσεων, κάτι που μετατρέπει την κοινωνική εμπιστοσύνη σε κρίκο συνοχής, ανθεκτικότητας και βατήρα συλλογικής δημιουργίας».

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του στο θέμα της φοροδιαφυγής χαρακτηρίζοντας την σαν μια διπλή κατάρα, αντικοινωνική και ταυτόχρονα αντιεπιχειρηματική.

«Υπόσχομαι, ότι όσο και αν χάνουμε κάποιες μάχες, στο τέλος θα κερδίσουμε τον πόλεμο» είπε και χαρακτήρισε την Ελλάδα «έτοιμη να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις του αύριο.

 

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button