ΠολιτισμόςΖητείται ΠαρόνV-talks

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα…: οι καλλιτέχνες στο μάτι του κυκλώνα

Της Αθηνάς Χατζηαθανασίου

Αναστολή των μουσικών εκδηλώσεων για 14 μέρες ανακοίνωσε η Κυβέρνηση χτες, αποκλείοντας επιλεκτικά τους καλλιτέχνες μουσικούς από την εργασία τους, χωρίς σχετική πρόβλεψη για αποζημιώσεις. Η διάκριση σε σχέση με το θέατρο το οποίο (ακόμη) επιτρέπεται βασίστηκε στο ότι στις συναυλίες επικρατεί ένα κλίμα μεγαλύτερης… ευφορίας το οποίο μπορεί να καταργήσει τις απαιτούμενες αποστάσεις.
Απορίας άξιο φυσικά είναι πώς δεν υπήρξε διαφορετική μεταχείριση και όσον αφορά το … ρεπερτόριο ή το είδος των τραγουδιών. Βάσει του παραπάνω αιτιολογικού, οι μπαλάντες για παράδειγμα ή οποιαδήποτε πένθιμη μουσική καμία χορευτική διάθεση δε δημιουργούν κι έτσι τα μέτρα προστασίας μπορούν να τηρηθούν απολύτως.
Κερδισμένοι (για την ώρα) είναι οι άνθρωποι του θεάτρου (Αχ αυτό το τηλεφώνημα Μαρκουλάκη!) οι οποίοι διατηρούν ακόμη την εργασία τους. Σε ανοιχτούς χώρους μόνο φυσικά καθώς θεωρείται μάλλον νωρίς να οριοθετηθεί ένα πλαίσιο για τα κλειστά θέατρα. Τι κι αν τελειώνει ο Σεπτέμβρης; Τι κι αν κυκλώνες πλησιάζουν; Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ. Αλλά ξέχασα. Κι αυτό τραγούδι είναι και μάλιστα τζερτζελέδικο οπότε καλύτερα να το αποφύγω.
Show More

Related Articles

Back to top button