ΚοινωνίαΑκτιβισμόςΑλληλεγγύηΕιδήσεις

“Δεν είναι αθώοι: οι ναζί στη φυλακή”

Διαδικτυακό κίνημα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Και ξαφνικά, μέσα σε λίγες μέρες και ενόψει της απόφασης του δικαστήριου στις 7 Οκτώβρη, χιλιάδες χρήστες του fb διεκδικούν δυναμικά την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Πολίτες ενεργοί, πολιτικοποιημένοι, αλλά και άλλοι που δεν εκφράζουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις μέσω των social media, άλλαξαν τη φωτογραφία του προφίλ τους προσθέτοντας τη βινιέτα «Δεν είναι αθώοι: Οι ναζί στη φυλακή». 

Μια κηλίδα αίμα, που θα μείνει στα προφίλ μας έως τις 7 Οκτώβρη, όχι για να πούμε στη δικαιοσύνη τι να κάνει αλλά για να δηλώσουμε ότι περιμένουμε με αγωνία την απόφαση της όπως έγραψε ο Κωστής Παπαϊωάννου. «Σαν ενστικτώδης αντίδραση που τροφοδοτείται από χρόνια ατιμωρησίας, από θεσμική ύπνωση, από έλλειψη εμπιστοσύνης, από παγιωμένη συγκάλυψη. Μια συμβολική (κατά)κραυγή για όσα δεν έγιναν όταν έπρεπε».

Ανάμεσα στους χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν στο ψηφιακό αυτό κύμα, πολλοί δημοσιογράφοι, πολιτικοί και καλλιτέχνες όπως η Τάνια Τσανακλίδου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Παύλος Παυλίδης, ο Όμηρος Πουλάκης, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο οποίος έκανε κάλεσμα και από μικροφώνου στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου.

Μπορεί δικαίως να παραπονιόταν η Μάγδα Φύσσα για τις άδειες αίθουσες του δικαστηρίου, στην μακρά και επώδυνη διαδικασία, ωστόσο στις 7 Οκτωβρίου απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα είναι καθόλου μόνη.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button