ΧαλάνδριΚοινωνία

Δείτε πως θα είναι το νέο κέντρο του Χαλανδρίου

Νέα όψη θα έχει σύντομα το κέντρου του Χαλανδρίου, που θα  διαθέτει καινούριους πεζόδρομους, μεγαλύτερους και περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, περισσότερο πράσινο ενώ θα δεσπόζει το νέο, , υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας και αισθητικής, Δημαρχιακό Μέγαρο με το κλειστό θέατρο και το υπόγειο πάρκινγκ των 5.000 τ.μ.

Αυτό θα συμβεί με έναν συνδυασμό δυο μεγάλων έργων, συνολικής αξίας 18 εκατομμυρίων ευρώ από τον Δήμο Χαλανδρίου.

Μέσα στο μήνα, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο Δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος θα ξεκινήσει η δημοπράτηση της μεγάλης βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου του Χαλανδρίου, προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα από το καλοκαίρι.

Σίμος Ρούσσος

Προβλέπονται, όπως είπε ο Δήμαρχος, αναπλάσεις 36.000 τ.μ. οδεύσεις τυφλών 10.000 μ., 150 ράμπες πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, 150 υποβιβασμοί πεζοδρομίων, περίπου 200 θέσεις παρόδιας στάθμευσης και έξυπνες εφαρμογές σε πάνω από 18 σημεία.

Η πολύ μεγάλη αυτή παρέμβαση, που την έχει ανάγκη το κέντρο τη πόλης, συνδυάζεται πάρα πολύ καλά με τις υπόλοιπες πέντε αναπλάσεις που έχουν εγκριθεί και έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση, εκ των οποίων κάποιες έχουν δημοπρατηθεί και άλλες είναι υπό δημοπράτηση. Θα δημιουργηθεί έτσι ένα περιμετρικός δακτύλιος πεζοπορικών διαδρομών που πιστεύουμε ότι θα ελαφρύνει το κέντρο και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση επισκεπτών και κατοίκων” είπε ο κ. Ρούσσος.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, προϋπολογισμού 12 εκατ.. ευρώ περίπου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το νέο τοπόσημο της πόλης.

Θα στεγάσει εκτός από τις ενοποιημένες υπηρεσίες του Δήμου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα εκδηλώσεων, θέατρο χωρητικότητας 246 ατόμων, χώρους στάθμευσης άνω των 5.000 τ.μ. και επίσης καφέ-αναψυκτήριο.

Η αίθουσα εκδηλώσεων με τους χώρους εκθέσεων στο πατάρι της, θα καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών  δραστηριοτήτων της πόλης (διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, μικρά θεατρικά κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και των επισκεπτών στο δημοτικό κατάστημα -ακόμα και στην περίπτωση των εκδηλώσεων- ώστε να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου.

Show More

Related Articles

Back to top button