slider-11ΑθλητικάΝέαΕιδήσεις

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Τεντόγλου

Μπορούσα και παραπάνω, είπε ο κορυφαίος αθλητής

Σε έναν τελικό για γερά νεύρα και υψηλό θέαμα, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με άλμα στα 8,52 μ. στο έκτο και τελευταίο του άλμα. Ο αγώνας θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερος όλων των εποχών και μαζί του ο Τεντόγλου ως ο αθλητής που στα 25 του κατάφερε να γίνει μύθος στο αγώνισμα.

Τεντόγλου και Πινόκ ήταν από την αρχή τα δύο βασικά φαβορί για το χρυσό και το επιβεβαίωσαν με τις πρώτες τους προσπάθειες. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 8,50 μ. βάζοντας υποψηφιότητα για το χρυσό και λίγο αργότερα ο Τζαμαϊκανός πέτυχε 8,40 μ. Και αυτό γιατί ο Πινόκ στη δεύτερη προσπάθεια του έκανε 8,50 μ. και ισοφάρισε την επίδοση του Έλληνα. Ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς στη συνέχεια προσπάθησε να απαντήσει, και είδε στην τρίτη του προσπάθεια του πίνακα να γράφει 8,39 μέτρα. Ο 25χρονος όπως και στο Τόκιο το 2021 έτσι και στη Βουδαπέστη είχε το σθένος να απαντήσει στο έκτο του άλμα και να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με αυτό που του αξίζει.

Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και πρόσθεσε στο ενεργητικό του το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του. Το 2018 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου και από τότε κατάφερε να σαρώσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Το μόνο χρυσό που του είχε ξεφύγει ήταν στο Παγκόσμιο ανοιχτού, αφού πέρυσι στο Όρεγκον ήταν δεύτερος. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έφτασε στον μεγάλο αγώνα της σεζόν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και εκτέλεσε με συνέπεια όσα έπρεπε για να πετύχει τον στόχο του.

Show More

Related Articles

Back to top button