Γερακας-ΠαλλήνηΠεριβάλλονΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Δήμος Παλλήνης – Σώσαμε 210 δέντρα, στον 7ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης

«Πρωταθλητές» στην ανακύκλωση και φέτος - Βράβευση σχολείων από τον Δήμαρχο Παλλήνης, Θανάση Ζούτσο

Τα σχολεία που συμμετείχαν στον φετινό, «7ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen» του Δήμου Παλλήνης καθώς και τους νικητές του εικαστικού διαγωνισμού με θέμα τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, βράβευσε την Κυριακή 7 Μαΐου, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς τους γονείς για τη συμμετοχή τους και τόνισε πως “με τις περιβαλλοντικές δράσεις τους Δήμου Παλλήνης, μαθαίνουμε τα παιδιά στην πράξη, πως και γιατί πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον. Ένα μεγάλο μπράβο στους σημερινούς υπεύθυνους μαθητές, τους αυριανούς υπεύθυνους πολίτες του Δήμου μας“.

Η εκδήλωση των βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, παρουσία πλήθους κόσμου με συντονίστρια   την υπεύθυνη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων καθώς και  του εικαστικού διαγωνισμού, για τον οποίον ο Δήμος μας βραβεύτηκε στα φετινά “Greek Green Awards 2023”. Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πόπη Ζινέλη.

Τη παράσταση έκλεψαν οι χορωδίες  του  1ου ΔΣ Παλλήνης και του 4ου ΔΣ Γέρακα, που πλαισίωσαν μουσικά, τη γιορτή.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Περισσότερους από 21 τόνους υλικών ανακύκλωσαν συνολικά, οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Παλλήνης, στον φετινό 7ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen.

Συμμετείχαν συνολικά, 6.830 μαθητές από 39 σχολεία του Δήμου μας.

Είναι ενδιαφέρον ότι ανακυκλώθηκαν  13 τόνοι χαρτιού, «σώζοντας» με τον τρόπο αυτό, πάνω από 210 δέντρα, εάν υπολογίσουμε ότι για κάθε τόνο χαρτιού, απαιτείται η κοπή 17 δέντρων περίπου.

Επίσης, συλλέχθηκαν 1.840 κιλά πλαστικού, 4.680 κιλά συσκευασιών-συσκευών, 870 κιλά καπάκια, 500 κιλά αλουμίνιο, 215 κιλά μπαταριών και 75 κιλά τηγανέλαια.

Όλα τα σχολεία που συμμετείχαν έλαβαν έπαινο συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών, βραβεύτηκαν με χρηστικά δώρα για τη σχολική τους μονάδα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΊΗΣΗΣ ΤΟΥ 2023

Παράλληλα, απονεμήθηκαν τα βραβεία των καλύτερων έργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αφίσας, φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Για τη δράση αυτή,  ο Δήμος Παλλήνης βραβεύτηκε με το βραβείο της πιο καινοτόμας καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, στα φετινά Greek Green Awards 2023.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2023 και συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές, ενήλικες και ΑΜΕΑ.

Τα καλύτερα έργα του διαγωνισμού εκτέθηκαν στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα.

Show More

Related Articles

Back to top button