ΒριλήσσιαΔήμοιΔημοτικάΝέαΕιδήσεις

Δήμος Βριλησσίων: 75 πεύκα για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ

Μήνυμα διαρκούς δράσης μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών ζητημάτων, έστειλε ο Δήμος Βριλησσίων μαζί με την τοπική κοινωνία κατά την διάρκεια της 7η Εβδομάδας Περιβάλλοντος και για την στήριξη επίτευξης των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πρωτοβουλίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (SDGS).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
“Ο Δήμος Βριλησσίων είναι ένας από τους εννέα  πρώτους Δήμους της Ελλάδας που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία “75 UN – 75 Trees UNAI SDG7” του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, για την προώθηση του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 7 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
«Είναι σημαντικό να ενισχύονται οι προσπάθειες αυτές, για το λόγο αυτό, ο Δήμος Βριλησσίων από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας 75UN – 75Trees, του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης. Η περιβαλλοντική διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Ελπίζω το  παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα», δήλωσε ο Αλέξης Μαυραγάνης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών του Δήμου Βριλησσίων.
New Phototastic Collage
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προβλέπει την ανάληψη μιας δράσης που αντιστοιχεί στη φύτευση και στη συντήρηση (τουλάχιστον) 75 Δένδρων αφιερωμένων στην 75η Επέτειο του ΟΗΕ και στην προσπάθεια ενίσχυσης της βιοποικιλότητας του πλανήτη. Ο Δήμος Βριλησσίων, με αφορμή την πρωτοβουλία ΟΗΕ – ΚΕΠΑ, στο πλαίσιο των δράσεων του για την 7η Εβδομάδα Περιβάλλοντος, προχώρησε στη φύτευση συνολικά διακοσίων (200) δέντρων, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, με επιμέλεια για τις προμήθειες και για τις αναγκαίες εργασίες της υπηρεσίας πρασίνου. Συγκεκριμένα φυτεύτηκαν, κυρίως στον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης (180) και σε άλλα κατάλληλα για νέες δενδροφυτεύσεις σημεία της πόλης, 75 πεύκα, 55 κυπαρίσσια, 50 τούγιες, 5 σφένδαμοι, 5 ψευδοπιπεριές, 5 μανόλιες, 5 κουτσουπιές, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική βιοποικιλότητα και τον συνολικό φυτικό πλούτο της περιοχής.
Οι δράσεις για την 7η Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία εφτά (7) χρόνια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, είναι φέτος πιο πυκνές από κάθε άλλη χρονιά και επεκτάθηκαν πλέον μέχρι τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου, σηματοδοτώντας παράλληλα το διαρκές και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντός και για την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.
Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι πρωτοβουλίες των τοπικών συλλόγων και κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών φορέων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων, στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
Δήμος και τοπική κοινωνία αναδεικνύουμε το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη ως το πλέον σημαντικό και επίκαιρο στοιχείο της ταυτότητας της πόλης, πρωτοστατώντας στο νέο παγκόσμιο ζητούμενο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και αναβάθμισης της καθημερινότητας των δημοτών.”
Show More

Related Articles

Back to top button