ΔήμοιΠεντέληΝέαΕιδήσεις

Δήμητρα Κεχαγιά: «Η φυσιογνωμία της πόλης αλλάζει με την υπογειοποίηση των καλωδίων»

«Θα αλλάξει η φυσιογνωμία της πόλης μας, μετά την ολοκλήρωση του έργου της υπογειοποίησης του συνόλου των καλωδίων μέσης τάσης και του 60% της χαμηλής τάσης, μήκους 115 χιλιομέτρων και στις τρεις δημοτικές κοινότητες, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στην πόλη ύψους 30,2 εκατομυρίων ευρώ». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Από τις 6» με τον Δημήτρη Κοταρίδη και τη Νίνα Κασιμάτη, σε σχετικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Μπατζάκη.

Η δήμαρχος τόνισε το γεγονός ότι «ο Δήμος Πεντέλης είναι ο πρώτος και μοναδικός στην Αττική, στον οποίο υλοποιείται αυτή τη στιγμή αντίστοιχο έργο», ενώ αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα προκύψουν για τους πολίτες, αλλά και για το περιβάλλον. Επεσήμανε δε, ότι θα συμβάλλει σημαντικά, μεταξύ άλλων στην εξάλειψη του κινδύνου διακοπής ρεύματος από πτώσεις δέντρων στα καλώδια παροχής ρεύματος και στον εκμηδενισμό σχεδόν του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών από σπινθήρες στα καλώδια παροχής ρεύματος.

Τέλος, επεσήμανε ότι με την υπογειοποίηση θα αλλάξει ο φωτισμός στην πόλη, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών Led που επιτυγχάνουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς θα διαθέτουν αυξομειωτή έντασης φωτός, ανάλογα με την ώρα και το φως της ημέρας, ενώ παράλληλα στο πλαίσιο του έργου θα εγκατασταθεί ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα τηλεδιαχείρισης του δημοτικού φωτισμού.

Show More

Related Articles

Back to top button