ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Γ.Σγουρός: “Ο Πατούλης αφήνει «καμένη γη», οι πολίτες θα παρακολουθούν αμέτοχοι;”

«Καμένη γη» σε όλα τα επίπεδα αφήνει πίσω της η διοίκηση Πατούλη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού.

Όπως τονίζει, “μέσα σε 4 χρόνια πρόλαβε να διαλύσει οτιδήποτε στεκόταν όρθιο στην Περιφέρεια Αττικής. Το γεγονός αυτό καθιστά άμεση, απαραίτητη και επιτακτική την αντίδραση όλων των υγιών δυνάμεων για να σταματήσει η κατρακύλα και να ανακοπεί ο κατήφορος χωρίς τέλος που ζημιώνει τον τόπο μας.

Όπως προκύπτει από τον Απολογισμό της θητείας της διοίκησης Πατούλη μέσα σε 4 μόλις χρόνια κατάφερε:

Να δημιουργήσει τεράστια πρωτογενή ελλείμματα ύψους 170 εκ. € (σε βάθος 4ετίας) με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Αττικής να απειλείται με στάση πληρωμών

Να προβεί σε ανεπανάληπτη και πρωτοφανή λεηλασία και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που χρήζει άμεσης και επείγουσας εισαγγελικής παρέμβασης και άμεσων, καθολικών και κατεπειγόντων διαχειριστικών ελέγχων τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και σε όλα τα νπδδ που εποπτεύει ή διοικεί άμεσα ή έμμεσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 στην Περιφέρεια Αττικής έγιναν 230 απευθείας αναθέσεις και 150 προσκλήσεις για διαπραγματεύσεις χωρίς δημοσίευση διακήρυξης. Το 2022 έγιναν 510 απευθείας αναθέσεις και 255 προσκλήσεις για διαπραγματεύσεις χωρίς δημοσίευση διακήρυξης. Είχαμε δηλαδή αύξηση των απευθείας αναθέσεων κατά 110 % και των κατά παρέκκλιση των δημοσίων συμβάσεων κανόνων κατά 70 %.

Να μην προχωρήσει κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο και να μην έχουν ολοκληρωθεί υποδομές μείζονος σημασίας (Φαληρικός Όρμος, ΚΕΛ Κρωπίας Παιανίας, έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων)

Να λειτουργούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στον αυτόματο πιλότο, αφού δεν υπάρχει έλεγχος, γίνονται τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης «των δικών μας» παιδιών.

Να έχει ολοκληρώσει τη θητεία της χωρίς να έχει εκπονήσει το επιτασσόμενο από τον νόμο 4ετές επιχειρησιακό σχέδιο που απαιτείται από τον νόμο, κοινώς λειτουργεί στο … περίπου και όπου βγει.

Να έχει αποτύχει παταγωδώς στην διαχείριση κάθε κρίσης Πολιτικής Προστασίας που παρουσιάστηκε αφήνοντας τους πολίτες έρμαια των ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω της ανικανότητάς της.”

Σε δηλώσεις του ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία χρόνια είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Οικονομικά και κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά, επιχειρησιακά και πολιτικά βρίσκεται σε τέλμα, σε παρακμή και διάλυση. Η θητεία Πατούλη απέτυχε σε όλα τα επίπεδα χωρίς καμία αμφιβολία. Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις σε αντίδραση και συμπόρευση για να απαλλάξουμε την Περιφέρεια Αττικής από όσους τη διοικούν με γνώμονα το δικό τους συμφέρον και των λίγων και εκλεκτών. Καλούμε τους πολίτες στις επόμενες εκλογές να στείλουν ένα ηχηρό όσο και ισχυρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιο ήθος και ύφος διοίκησης δεν έχουν θέση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας».

Show More

Related Articles

Back to top button