Αυτοδιοικητικές εκλογέςΕλλάδαΔημοτικάΕιδήσεις

Γ. Ιωακειμίδης: Πρέπει να προετοιμάσουμε  τις υποδομές και την Πολιτική Προστασία για να αντιμετωπίσουν τα ακραία φαινόμενα της κλιματικής κρίσης

Η μελέτη για τον Κηφισό έχει γίνει πριν 40 χρόνια

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, μίλησε σήμερα στο Action 24 (Ν. Υποφάντης, Ντ.Κουτροκόη) και στο Open (Δ. Καμπουράκης, Π. Στάθης) για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πολιτική Προστασία την εποχή της κλιματικής κρίσης.

Ο επικεφαλής του Αττικού Κύκλου Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης είπε ότι πρέπει να προετοιμάσουμε  τις υποδομές και την Πολιτική Προστασία για να αντιμετωπίσουν τα ακραία φαινόμενα που συμβαίνουν πια συνεχώς λόγω της κλιματικής κρίσης.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης υπογράμμισε ότι η ασάφεια που επικρατεί ως προς τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση για να μη χρεώνεται το πολιτικό κόστος όταν συμβαίνουν καταστροφές. Προσέθεσε ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί με σαφήνεια τι περιμένουμε από κάθε φορέα στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να είναι εφικτό να αξιολογούνται οι επιδόσεις όλων.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης ανέφερε τον Κηφισό ως παράδειγμα των προκλήσεων που θέτει η κλιματική κρίση. Η μελέτη για τον Κηφισό έχει γίνει πριν 40 χρόνια, όταν τα καιρικά φαινόμενα ήταν πιο ήπια. Είναι επείγον να γίνει νέα μελέτη για να διαπιστώσουμε τις αντοχές του έργου στα νέα καιρικά φαινόμενα, οι συνέπειες των οποίων οξύνονται από τις δασικές πυρκαγιές.

Ο κ. Ιωακειμίδης επισήμανε ακόμα ότι η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη αυτοδιοικητική Αρχή και όχι ως υφυπουργείο Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής καλείται να διαχειριστεί 1,6 δισ. από το ΕΣΠΑ. Η ΕΕ τα δίνει αυτά τα χρήματα στην Περιφέρεια και όχι στην κυβέρνηση γιατί απαιτεί τη διαχείρισή τους από άλλο κέντρο εξουσίας, τόνισε.

Show More

Related Articles

Back to top button