ΚοινωνίαΑπόψειςΖητείται Παρόν

«Για τα λεφτά», είναι η απάντηση στο «γιατί»

H απάντηση στο «γιατί» των οικογενειών των θυμάτων και των αγνοουμένων, στο «γιατί» των τραυματιών, στο «γιατί» της ελληνικής κοινωνίας, είναι μια:

«Για τα λεφτά».

Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων ευρώ. Για «έργα», για «συμβάσεις», για «συμπληρωματικές συμβάσεις», για «μελέτες», για «συμβούλους», για «υπερβάσεις».

Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων ευρώ για εργολάβους και υπεργολάβους.

Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων που κατέληξαν τελικά αλλού από εκεί που έπρεπε να καταλήξουν.

Για αυτά τα λεφτά που αντί να γίνουν υποδομές, έγιναν αφορολόγητα κέρδη σε off shore, μερίσματα μετόχων και μίζες, γίνονται τέτοιες τραγωδίες.

Για αυτά τα λεφτά, χάθηκαν τόσα παιδιά, τόσα νιάτα. Για αυτά τα λεφτά έκλεισαν τόσα σπίτια και τσακίστηκε η ψυχή των γονιών και των αδερφών.

Ψυχές που θα ξεχαστούν με το πέρασμα του χρόνου, σαν να μην υπήρξαν ποτέ και δεν θα δικαιωθούν ποτέ ενώ αυτά τα λεφτά θα μένουν, θα αβγατίζουν, θα χτίζουν περιουσίες που θα έχουν όμως στο dna τους, το έγκλημα. Αλλά ποιος θα νοιάζεται σε δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια;

Αυτή είναι η απάντηση στο «γιατί» των ψυχών. Και δεν χρειάζεται καμία «εις βάθος έρευνα». Οι ένοχοι είναι αυτοί που βρέθηκαν στον δρόμο του χρήματος. Κι αν δεν  βρεθούν και αν δεν τιμωρηθούν, απλώς θα χαθούν κι άλλες ζωές και θα γραφτούν κι άλλες τραγωδίες. Πάλι και πάντα, για τα λεφτά.

Γιάννη Ραμαντάνης

Show More

Related Articles

Back to top button