Πολιτική

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Αττικής;

Έντονες είναι οι διεργασίες στα κομματικά επιτελεία ενόψει των Περιφερειακών Εκλογών, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ακόμα ανοιχτά, ακόμα και για μεγάλες εκπλήξεις στη τελική λίστα των υποψηφίων, στην οποία μάλιστα πιθανόν να διεκδικήσει θέση και ο Κασσιδιάρης!

 

 

 

Οι σίγουροι υποψήφιοι είναι ως τώρα ο νυν Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, ο πρώην Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, ο μαρκροβιότερος έλληνας Δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης και πιθανόν ο Γιάννης Πρωτούλης από το ΚΚΕ.

Όμως, ακούγεται έντονα ότι υπάρχουν διεργασίες ακόμα και στο κυβερνών κόμμα της ΝΔ, ώστε να μη στηρίξει τον Γ. Πατούλη, όπως αναμένεται, αλλά να «κατεβάσει» «μητσοτακικό στέλεχος». Στο σενάριο αυτό, ο κ. Πατούλης θα πρέπει όμως να βρεθεί το αντάλλαγμα το οποίο θα πάρει ο κ. Πατούλης ο οποίος δεν φαίνεται καθολου διατεθειμένος να αποσυρθεί από μια μάχη στην οποία θεωρείται «φαβορί».

Από την άλλη πλευρά, στον βαριά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν παράλληλες διεργασίες για το πως θα κινηθεί το κόμμα στις Περιφερειακές εκλογές. Εδώ συγκρούονται δυο τάσεις. Η μια που θέλει να κατέλθει στη μάχη, κομματικός υποψήφιος και η άλλη που βλέπει με καλό μάτι τη στήριξη -όχι χρίσμα- στην αυτοδιοικητική πρόταση του Γιώργου Ιωακειμίδη ο οποίος διαθέτει βαρύ κεντροαριστερό βιογραφικό. Πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και πολλά πρόθυμα κομματικά στελέχη που να πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν καλή τύχη στις περιφερειακές εκλογές.

Στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται κι εκείνοι κατεβάσουν κάποιο σημαίνον κομματικό στέλεχος  και να επενδύσουν στην άνοδο του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, ωστόσο προβληματίζει ότι η Αττική δεν ακολούθησε την περιφέρεια και δεν ψήφισε το κόμμα, αφήνοντας το στην τέταρτη θέση, πίσω από το ΚΚΕ. Η στήριξη στον Γιάννη Σγουρό που προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ θα ήταν μια ενδεχόμενη λύση για την Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο η ηγετική ομάδα του κόμματος δεν φαίνεται να το συζητά. Πάντως, υπάρχουν και οι φωνές που μιλάνε για στήριξη στον Γιώργο Ιωακειμίδη, ακόμα κι αν αυτός στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και… Κασσιδιάρης;

Τα πράγματα σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να περιπλακούν και με την αναμενόμενη κάθοδο των Σπαρτιατών του Κασσιδιάρη και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Μάλιστα, για την ώρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί υποψήφιος ακόμα και ο εσώκλειστος στις φυλακές Δομοκού, πρώην χρυσαυγίτης, αφού ο νόμος που πέρασε για τον αποκλεισμό του από τις εθνικές, δεν αφορά και στις εκλογές του Οκτώβρη και η κυβέρνηση θα χρειαστεί νέα ρύθμιση ώστε να τον εμποδίσει να κατέβει.

Show More

Related Articles

Back to top button