ΒριλήσσιαΚινηματογράφοςΝέαΕιδήσεις

Βριλήσσια: «Σκιές στον Παράδεισο» από το Cine Δράση στις 19/1

Ταινία πολιτική και βαθιά ανθρώπινη, σκηνοθετικά λιτή, απέριττη, καλοδουλεμένη.

Το Cine Δράση συνεχίζει τις ζωντανές προβολές την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 20:15, στο ΤΥΠΕΤ με την ταινία «Σκιές στον Παράδεισο» του Φιλανδού, εξαιρετικά δημοφιλούς και στο ελληνικό κοινό, Aki Kaurismaki (Το Λιμάνι της Χάβρης, Ο Άνθρωπος Χωρίς Παρελθόν), σημαντικότερου κινηματογραφικού εκπροσώπου της χώρας του και ενός από τους πλέον σημαντικούς σύγχρονους σκηνοθέτες.

Ταινία πολιτική και βαθιά ανθρώπινη, σκηνοθετικά λιτή, απέριττη, καλοδουλεμένη η οποία μαζί με τα φιλμ «Ariel» (1988) και «The Match factory Girl» (1990) συναποτελούν την αποκαλούμενη τριλογία «της εργατικής τάξης». Και με αυτή, όπως με το σύνολο του σταθερά ποιοτικού έργου του, ο Kaurismaki, δίνει φωνή σε ανθρώπους του περιθωρίου, φτωχούς, αδύναμους που ανήκουν στα κατώτερα στρωματά της Φινλανδικής κοινωνίας, με ένα εντελώς προσωπικό ύφος τολμηρό, ουμανιστικό, ρομαντικό, εμποτισμένο με υπόγειο αλλά υπονομευτικό χιούμορ και πικρή ειρωνεία.

Άνθρωποι δοκιμασμένοι από τη ζωή, καταδικασμένοι αντιήρωες σε αδιέξοδες δοκιμασίες οι οποίοι σε πείσμα των καιρών και παρά τις δυσκολίες διαθέτουν τεράστια αποθέματα θάρρους και αλληλεγγύης, διατηρούν την ελπίδα τους, συνεχίζουν να ονειρεύονται και δίνουν καθημερινά μάχες για ισότητα και δικαιοσύνη. Το ευφάνταστο και πνευματώδες σινεμά του ισορροπεί εύστοχα ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, υμνεί τις ανθρώπινες αξίες και είναι μια συνεχής απόλαυση.

Show More

Related Articles

Back to top button