ΠολιτικήΔήμοιΝέαΕιδήσεις

“Βολές” κατά Γ.Πατούλη για “ασέβεια στους νεκρούς”

Σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για «πολιτική υποκρισία» με αφορμή την ενός λεπτού… έγερση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Για «περιφρόνηση νεκρών», «αθλιότητα» και «πολιτική υποκρισία» κατήγγειλε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση τη διοίκηση Γ. Πατούλη, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση. Αιτία των καταγγελιών ήταν η ενός λεπτού έγερση στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών μέσω τηλεδιάσκεψης και… εξ αποστάσεως, στην οποία κάλεσε η περιφερειακή αρχή. Με εξαίρεση τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που σηκώθηκαν από τα έδρανα, το αποτέλεσμα ήταν οι σύμβουλοι της παράταξης Πατούλη «να σηκώνονται όρθιοι από τις κουζίνες τους, τα σαλόνια τους, τις τουαλέτες τους και στις περισσότερες οθόνες να υπάρχουν μαύρες (σ.σ. κλειστές) κάμερες», όπως περιέγραψε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Πρωτούλης. «Δεν νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που δεν θα το καταδικάσει αυτό», συμπλήρωσε.

Η παράταξη Πατούλη είναι η μόνη στη χώρα που συνεχίζει να αξιοποιεί σύσσωμη (κατόπιν οδηγίας του περιφερειάρχη, όπως έχει καταγγείλει η αντιπολίτευση) τις διατάξεις για τηλεδιάσκεψη και δεν παρίσταται στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, με στόχο να αποφύγει τον πολιτικό διάλογο και την κριτική. Το αποτέλεσμα είναι το όργανο να συνεδριάζει με φόντο άδειες καρέκλες. Μόνοι οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι δίνουν φυσικό παρών. Το ίδιο συνέβη και στην πρώτη συνεδρίαση μετά το αδιανόητο δυστύχημα.

«Αν θέλατε πραγματικά να δώσετε τιμή» στα αδικοχαμένα θύματα των Τεμπών, «θα έπρεπε να ήσασταν εδώ. Οποιος έχει παιδιά το καταλαβαίνει αυτό», εξανέστη ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, κατηγορώντας τη διοίκηση Πατούλη για «100% ασέβεια απέναντι στους νεκρούς». «Είναι αθλιότητα ο κ. περιφερειάρχης να βρίσκεται στο γραφείο του σε απόσταση 5 λεπτών από το περιφερειακό συμβούλιο και να μη σηκώνεται να αποδώσει τιμή στους νεκρούς», κατήγγειλε ο σύμβουλος της «Δύναμης Ζωής», Χρ. Καραμάνος.

«Στον ελληνικό πολιτισμό από την εποχή που γράφτηκε η “Αντιγόνη”, πριν από 2.500 χρόνια, το έσχατο κριτήριο ύπαρξης ανθρωπισμού ήταν ο σεβασμός απέναντι στους νεκρούς.

Σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο αποδείχθηκε ότι η πλειοψηφούσα παράταξη, με ευθύνη του κ. Πατούλη πρωτίστως, δεν έχει τον στοιχειώδη ανθρωπισμό και θα πρέπει να ντρέπεται για αυτήν την απάνθρωπη κατάντια», εξανέστη ο σύμβουλος της παράταξης Σγουρού, Σωτ. Μεθενίτης, κάνοντας λόγο για «δυσώδη αίσθηση σε όλα τα επίπεδα, μετά την είδηση ότι ο προσφάτως δήθεν αποπεμφθείς και παραιτηθείς υπουργός, κ. Καραμανλής, δήλωσε ότι με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. θα είναι ξανά υποψήφιος».

Αναφέροντας ότι ακόμη και το ψήφισμα της περιφερειακής αρχής για την τραγωδία των Τεμπών προωθήθηκε την τελευταία στιγμή, «μετά την έναρξη της συνεδρίασης», η Δέσποινα Κουτσούμπα από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» καταλόγισε υποκρισία αφενός στη διοίκηση Πατούλη, αφετέρου στην κυβέρνηση, η οποία «ενώ τάχα κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, κατέθεσε δύο νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση δύο νοσοκομείων ογκολογικού παίδων και πλάγια ιδιωτικοποίηση του νερού. Και το περιφερειακό συμβούλιο κάνει σαν να μην πρέπει να τα συζητήσει».

Κάλεσμα σε στήριξη κάθε κινητοποίησης εργαζομένων, φοιτητών και -των συγκινητικών, όπως τόνισε, κινητοποιήσεων- μαθητών, «που απαιτούν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών», απηύθυνε ο κ. Πρωτούλης.

Πηγή: efsyn.gr

Show More

Related Articles

Back to top button