ΒριλήσσιαΑπόψειςΔημοτικά

Α. Μαυραγάνης: “Ο ΕΔΣΝΑ ασκεί πολιτική που δε βρίσκει σύμφωνους τους Δήμους… με τα λεφτά των Δήμων!”

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ συζητήθηκε η πρόταση που υπέβαλαν περιφερειάρχες και κυρίως ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη για την ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης των απορριμμάτων από τις περιφέρειες.

Ο Αντιδημάρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών του Δήμου Βριλησσίων κ. Αλέξης Μαυραγάνης ζήτησε την άμεση παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και εν’ όψη του επικείμενου νομοσχεδίου.

Ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην διαχείριση του ΕΔΣΝΑ καθώς με λεφτά των δήμων και των δημοτών ασκείται μια πολιτική που δεν βρίσκει σύμφωνους τους δήμους αν και αυτοί κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο του ΕΔΣΝΑ. Τόνισε ότι είναι αναγκαία η συνδρομή της ΚΕΔΕ καθώς η ΠΕΔ Αττικής ως αποκλειστικός χρηματοδότης έχει σηκώσει το ζήτημα έχοντας αντίθεση με την ηγεσία του ΕΔΣΝΑ.

Ο κ. Μαυραγάνης θύμισε ότι ο ΕΔΣΝΑ έχει σηκώσει στην Διαύγεια άλλη απόφαση ενώ υπήρξαν τρεις συνελεύσεις που αποφασίστηκε διαφορετική τιμολογιακή πολιτική και ότι αν αυτό περάσει έτσι και η ΚΕΔΕ δεν βρίσκεται εκεί να παλέψει μαζί με τους δήμους τότε στο νομοθετικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί θα είναι χαμένο παιχνίδι για τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Ο Αντιδήμαρχος των Βριλησσίων ανέφερε το παράδειγμα των διαγωνισμών ύψους 224 εκατομμυρίων ευρώ που αποφασίζονται από το προεδρείο του ΕΔΣΝΑ που ελέγχεται από την Περιφέρεια Αττικής με μόνη εγγύηση τα χρήματα των δήμων. «Αν αυτό δεν σταματήσει με την συνδρομή της ΚΕΔΕ θα επεκταθεί και στις άλλες περιφέρειες» προειδοποίησε ο κ. Μαυραγάνης.

Για την εν γένει αντίθεση των Δήμων στο επικείμενο νομοσχέδιο και τη ευρύτερη συζήτηση στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: myota.gr

Show More

Related Articles

Back to top button