ΕλλάδαΑνάπτυξηΕιδήσεις

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις Κ. Μητσοτάκη για εργασία, οικονομία & τουρισμό

Επιτάχυνση στο άνοιγμα του Τουρισμού - Μείωση Φ.Π.Α.

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Η κυβέρνηση προχωράει σε επιτάχυνση των κινήσεων για το άνοιγμα του τουρισμού προκειμένου να μην χαθεί η φετινή χρονιά  τόσο στο εσωτερικό, για στήριξη των επιχειρήσεων, όσο και στο εξωτερικό.

Η παραπάνω εξέλιξη επικυρώνει πως θα είναι καθοριστικό για τις οικονομικές και – αναπόφευκτα – τις πολιτικές εξελίξεις των επομένων μηνών, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό αποτύπωμα της φετινής τουριστικής κίνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, όσον αφορά την στήριξη των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% όπως έχει ζητήσει και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Παράλληλα υπάρχει θετική σκέψη για αντίστοιχη μείωση του ΦΠΑ και στις μεταφορές προκειμένου το τουριστικό πακέτο να γίνει πιο ελκυστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικοί άξονες του σχεδίου είναι οι εξής:

-Μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα ροφήματα τα οποία ως σερβιριζόμενα είδη στον κλάδο της εστίασης πωλούνται με ΦΠΑ 24%, ενώ εάν τα παραγγείλει κανείς εκτός, επιβαρύνονται με 13%. Τέτοιου είδους ροφήματα είναι ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι που αποτελούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και με την υπαγωγή τους στον χαμηλό συντελεστή του φόρου 13% θα κατηφορίσουν και οι τιμές τους.

-Η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.

-Προσωρινή μετάταξη της διαμονής στα ξενοδοχεία στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% από 13% που είναι σήμερα και προσωρινή αναστολή του τέλους διαμονής που κυμαίνεται από 0,50 ευρώ έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Show More

Related Articles

Back to top button