ΚοινωνίαΕιδήσεις

Αυτό μας έλειπε! «Παράθυρο» για αυξήσεις διοδίων – Χρέωση ανάλογα την ώρα, στην Αττική Οδό

 

Το ενδεχόμενο για αυξήσεις στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων, μεταξύ των οποίων και της Αττικής Οδού, άφησε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FM.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, έχει ξεκινήσει η συζήτηση με τους ιδιώτες παραχωρησιούχους ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλάζει και η τιμολόγηση στην Αττική Οδό.

«Τα διόδια είναι συνδεδεμένα με τον τιμάριθμο. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια συζήτηση με τους παραχωρησιούχους. Η εκτίμηση είναι ότι δεν θα προκύψουν αυξήσεις στα διόδια το επόμενο διάστημα. Πάντως γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια εντός της επόμενης διετίας να καταφέρουμε να έχουμε μια αναλογική χρέωση ώστε ο καθένας να πληρώνει για όση απόσταση διανύει με το αυτοκίνητό του», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Διόδια Αττικής Οδού ανάλογα με την ώρα

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στην Αττική Οδό: «Συζητάμε με το ΤΑΙΠΕΔ που έχει την αρμοδιότητα του διαγωνισμού για την τιμολογιακή πολιτική των διοδίων, αν αυξήσουμε σε μεγάλο βαθμό το διόδιο της Αττικής Οδού, όλη αυτή η κίνηση θα μπει μέσα στο Λεκανοπέδιο. Αυτή τη στιγμή τρέχουν κάποιες μελέτες, το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να απαντήσουμε τι θα κάνουμε με τα διόδια της Αττικής Οδού».

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του ieidiseis.gr, αλλάζει η τιμολόγηση στα διόδια της Αττικής Οδού, επικαλούμενο πρόσφατη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη:

«Τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε στα οκτώ υποψήφια σχήματα το σχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης, ενώ αναμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών για την τιμολογιακή πολιτική στα διόδια. Εχουμε προτείνει ένα μοντέλο τιμολόγησης που θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ώρα χρήσης του άξονα και θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου. Εκτιμούμε ότι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των οικονομικών προσφορών».

Show More

Related Articles

Back to top button