ΑπόψειςΖητείται ΠαρόνΝέαΕιδήσεις

Αυτό θα είναι ολέθριο πούλημα ενός μεγάλου αγώνα

Της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας, Μάνιας Παπαδημητρίου.

Είναι αλήθεια και πρέπει να το παραδεχθούμε. Οι ανώτερες ιδιωτικές δραματικές σχολές προσέφυγαν ήδη στο ΣΤΕ. Πλήττονται άμεσα τα πτυχία τους ενώ εποπτεύονται σκληρά από το ΥΠΠΟ.

Οι σπουδαστές τους στηρίζουν τις κινητοποιήσεις από την πρώτη μέρα και οι εκπρόσωποι τους απουσιάζουν σταθερά από τις διαπραγματεύσεις και τις επιτροπές. Πού το πάνε τελικά Κυβέρνηση αντιπολίτευση και σωματεία; Στη διαβάθμιση μόνο των κρατικών; Αυτό θα είναι ολέθριο πούλημα ενός μεγάλου αγώνα.

Είμαι στον αγώνα αυτόν από το 2015. Είμαι από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν σκληρά και με την προηγούμενη και με αυτή την κυβέρνηση για να ενημερωθούν οι καλλιτέχνες για το τι συμβαίνει.

Πιστεύω και έχω στηρίξει το έργο των δραματικών σχολών επί πάνω από είκοσι χρόνια. Είναι αυτές που παρέχουν την βασική εκπαίδευση του θεάτρου. Δεν θέλω να διανοηθώ μυστικές συνεννοήσεις που θα πετάνε έξω το Θεάτρο Τέχνης το Ωδείο Αθηνών τη σχολή Βεάκη και τόσες άλλες ιστορικά αναγνωρισμένες σχολές.

Είμαι όμως αναγκασμένη να επισημαίνω τον κίνδυνο που είναι ορατός. Καμία διαβάθμιση δεν μπορεί να γίνει μόνο για μια μερίδα σπουδαστών. Τα προγράμματα σπουδών είναι κοινά, είναι όλοι τριετείς και ανήκουν στο ΥΠΠΟ.

Show More

Related Articles

Back to top button