ΚοινωνίαΕργασίαΑκτιβισμόςΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Αυγά πέταξαν οι εργαζόμενοι των Δήμων στο Υπουργείο Εσωτερικών

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, βρέθηκαν χτες οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά τις άκαρπες συναντήσεις με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΠΟΕ ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών, έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που είχε ξεκινήσει από τις 07.00 ως τις 12.00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι πέταξαν αυγά στη είσοδο και τα παράθυρα του υπουργείου διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν έγιναν δεκτοί σε συνάντηση από τον υπουργό Εσωτερικών. Τόνισαν ακόμη πως τις επόμενες ημέρες θα προβούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η προεδρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είχε συνεχόμενες – άκαρπες- συναντήσεις χθες, Τρίτη 23/6, με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, επιδιώκοντας να βρεθεί λύση με τα αιτήματα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), λύση με το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και δεσμεύσεις για την διασφάλιση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ, μετά τις συναντήσεις, κατηγόρησε τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, πως επέμεινε σε μια παρελκυστική τακτική αναφορικά με τα αιτήματα και υπογράμμισε πως η ανάγκη για κινητοποίηση είναι επιβεβλημένη, «ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Show More

Related Articles

Back to top button