ΒριλήσσιαΚοινωνίαΝέα

Ασπίδα στην ακρίβεια, τα led σε όλα τα Βριλήσσια

Με αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, «απαντά» ο Δήμος Βριλησσίων στην ενεργειακή κρίση. Ολοκληρώνεται το έργο εγκατάστασης led σε όλη την πόλη. Μείωση 70% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και όφελος πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο, υπολογίζει ο Δήμος. 

Πάνω από το 90% της πόλης των Βριλησσίων, φωτίζεται ήδη με σύγχρονο led φωτισμό, ενώ συνεχίζεται το έργο αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ώστε εντός του 2022, να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, σύμφωνα με πηγές του Δήμου Βριλησσίων.

Συνολικά έως τώρα έχουν αντικατασταθεί με led πάνω από 3.000 παλιάς τεχνολογίας φωτιστικά στοιχεία, σε όλη την πόλη.

Από τον Δήμο τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα Βριλήσσια είναι από τα ελάχιστους Δήμους (λιγότεροι από 20) στην Ελλάδα, που προχωρά σε αναβάθμιση του συνόλου του δικτύου οδοφωτισμού, με LED φωτισμό.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι, δεδομένης και της ενεργειακής κρίσης, ότι ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Βριλησσίων, έχει επιτευχθεί μείωση άνω του 50% στην κατανάλωση ρεύματος. Όταν όλη η πόλη καλυφθεί με led φωτισμό, η εξοικονόμηση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 70%. Επιπλέον υπολογίζεται ότι ο Δήμος, θα εξοικονομήσει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για δαπάνες οδοφωτισμού.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σημαίνει και «δυνατότητα αποτροπής αυξήσεων των δημοτικών τελών, μέσα στο περιβάλλον ενεργειακής ακρίβειας που πλήττει και τον οδοφωτισμό της πόλης, καθώς με led φωτισμό παντού, συγκρατείται το ενεργειακό κόστος του δήμου και των οικονομικών βαρών που καλούνται να καλύψουν οι δημότες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,67 εκατομμύρια ευρώ και υλοποιείται, με τη μορφή Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης, πενταετούς διαρκείας, με όρους που προβλέπουν ότι ο ανάδοχος θα εκτελέσει το έργο με δικά του κεφάλαια και θα αρχίσει να πληρώνεται μετά το τρίτο έτος της σύμβασης, κι εφόσον διασφαλιστεί η συνολική μείωση της κατανάλωσης για τον Δήμο, η οποία προβλέπεται συμβατικά. Η διαχείριση και η συντήρηση του δικτύου παραμένει εξαρχής στον Δήμο. Επιπλέον ο ανάδοχος δίνει, μετά το πέρας της σύμβασης, πρόσθετη πενταετή εγγύηση για τον εξοπλισμό.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button