ΒριλήσσιαΠολιτικήΔήμοιΕιδήσεις

Αργύρης Ντινόπουλος: μια πολιτική καριέρα οδεύει στο τέλος της;

Σε δύσκολο σταυροδρόμι ο δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος, αφού το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει την πρόθεση να τον συμπεριλάβει ξανά στις λίστες υποψηφίων των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

Ο Α. Ντινόπουλος άλλωστε, είναι ίσως ο μοναδικός πρώην υπουργός Εσωτερικών που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, το 2015 (αλλά ούτε καν δήμαρχος Βριλισσίων το 2019) μετά την υπουργική του θητεία.

Όταν το 2015, ο τηλεοπτικά υπερπροβεβλημένος – κυρίως από τον ΑΝΤ1 – τότε υπουργός έμεινε εκτός βουλής, αποφάσισε να προσπαθήσει πάλι την επανεκλογή του ως δήμαρχος Βριλησσίων. Παρά το τεράστιο γαλάζιο ρεύμα όμως που επικράτησε σε όλη την επικράτεια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ο Αργ. Ντινόπουλος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 27% στον πρώτο γύρο στην προσπάθεια του να εκλεγεί δήμαρχος του δήμου Βριλησσίων και πλέον ασχολείται μεταξύ άλλων και με την (τύπου πόρτα πόρτα) διανομή της τοπικού χαρακτήρα εφημερίδας του στο όμορφο βόρειο προάστιο της Αθήνας.

Στην εφημερίδα του φιλοξενούνται συχνά πυκνά ειδήσεις που θυμίζουν ιστορίες με δράκο, πιθανό κατάλοιπο της νεανικής του εργασίας όταν μετέφραζε θεατρικά έργα και μυθιστορήματα των Ντοστογιέφσκι και Τσέχωφ.

Πολλοί θα θυμούνται και την τελεσίδικη απόφαση του εφετείου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό για συκοφαντική δυσφήμηση και τον ανάγκασε σε χρηματική αποζημίωση στην Ρένα Δούρου όταν είχε ψευδώς ισχυρισθεί δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή, πως η πρώην περιφερειάρχης είχε διατελέσει σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Η χθεσινή απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να επεκτείνει τις αυτοδιοικητικές θητείες σε πέντε έτη αλλά και οι προθέσεις της ΝΔ να εμπλουτίσει το αυτοδιοικητικό της ρόστερ με νέα φρέσκα γαλάζια στελέχη θέτει ουσιαστικά σε …..αποστρατεία τον Α. Ντινόπουλο που στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία – η οποία ξεκινάει την 1-1-2024 – θα είναι 68 ετών και στην λήξη της 73!

Πολλοί θυμούνται επίσης τα ευτράπελα και το καφενειακό επίπεδο αντεγκλήσεων στην Ελληνική Βουλή όταν ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του Α. Ντινόπουλου, λόγω μήνυσης που είχε καταθέσει σε βάρος του ο συνάδελφός του βουλευτής, Νότης Μαριάς για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΠΗΓΗ:  bigpost.gr

Show More

Related Articles

Back to top button