ΠολιτικήΔήμοιΔημοτικάΠεντέληΕιδήσεις

Πείραμα ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών στο Δήμο Πεντέλης

Απεργία εργαζομένων - Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε προγραμματιστεί δια ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου Πεντέλης για κατακύρωση των μειοδοτικών διαγωνισμών με τους οποίους ανετίθετο σε ιδιωτικές εταιρίες μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας. Μετα τις παρεμβάσεις-πιέσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ματαιώθηκε 2 φορές. Χτες, η διοίκηση πραγματοποίησε την επίμαχη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης αποφασίστηκε η ανάθεση της υπηρεσίας του οδοκαθαρισμού και της υπηρεσίας συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης ογκωδών και βλαστικών αντικειμένων, καθώς και των υπηρεσιών μεταφόρτωσης αστικών απορριμμάτων για την επόμενη τριετία, στους μειοδοτήσαντες αναδόχους.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου πραγματοποίησε 24ωρη απεργία χτες, αντιτιθέμενοι στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και στην απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής. Στο πλευρό τους βρίσκονταν για μια ακόμη φορά αντιπροσωπεια της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής συνδυασμών Λευτερης Κοντουλακος, Αντώνης Φειδοπιαστης, Νικος Τολιος, Σπυρος Κωνσταντάς και Γιώργος Κατσικογιάννης.

Η Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

Εδώ και καιρό είχε καταστεί σαφές ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, κατά ομολογία και των ίδιων των εργαζομένων,  αδυνατεί να προβεί στην αποτελεσματική καθαριότητα της πόλης μας.

Επιλέξαμε τη λύση της ανάθεσης μέρους των υπηρεσιών καθαρισμού σε εξωτερικά συνεργεία προκειμένου να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό που επί χρόνια ταλανίζει την πόλη μας, όπως έπραξαν και στο παρελθόν προηγούμενες διοικήσεις στο Δήμο Πεντέλης και σε ένα μεγάλο αριθμό Δήμων της χώρας. 

Show More

Related Articles

Back to top button