ΠεριβάλλονΠεντέλη

Πλήθος κόσμου στην 1η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης από τον ΣΠΑΠ στο Πεντελικό

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πλήθους πολιτών, παιδιών, σχολείων, προσκόπων και εθελοντικών ομάδων, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με τα καταστήματα «Μπούμπας – Κρέατα Ηπείρου» και «Kozi’s» πραγματοποίησε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, την 1η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης, για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024, στον χώρο Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν χιλιάδες δένδρα προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο.

Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι χαρουπιές, βελανιδιές και κουτσουπιές, τα οποία είναι βραδύκαυστα και κατάλληλα για τη συγκεκριμένη περιοχή. Τα 2.500 χιλιάδες και πλέον δέντρα φυτεύτηκαν σε λιγότερο από μία ώρα και το πλήθος κόσμου που βρισκόταν εκεί, με την πολύτιμη βοήθεια του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης, συνέχισε τη δράση αυτή σκαλίζοντας και φτιάχνοντας με μεγάλη προσοχή τους λάκκους όπου τοποθετήθηκαν τα δέντρα προκειμένου να μπορέσουν να ποτιστούν σωστά και να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεραθούν.

Την δράση συντόνισαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος μαζί με τον αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ και δημοτικό σύμβουλο Κηφισιάς Δημήτρη Λιανό.

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα καταστήματα “Μπούμπας – Κρέατα Ηπείρου” και “Κοzi’s” για την πολύτιμη βοήθειά τους και την εξαιρετική συνεργασία προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση. Δεσμευτήκαμε με τον Γιώργο Μπούμπα να επαναλάβουμε και να πραγματοποιήσουμε ξανά νέες δράσεις εθελοντικής αναδάσωσης προκειμένου να καταφέρουμε να ξανακάνουμε καταπράσινη την περιοχή αυτή.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους συμπολίτες μας, τα μικρά μας παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, που με τη σημερινή τους παρουσία, βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε την καμένη περιοχή».

Show More

Related Articles

Back to top button