ΚοινωνίαΔήμοιΝέα

Απογραφή πληθυσμού: Παντού μειώνονται, στα ΒΑ προάστια πληθαίνουν

Σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αγ. Παρασκευή και Γέρακα η μεγαλύτερη αύξηση

  • Σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αγ. Παρασκευή και Γέρακα η μεγαλύτερη αύξηση 

Αύξηση πληθυσμού καταγράφεται στα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας, σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη Αττική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ.

Συνολικά, αυξημένος κατά 1,1% είναι ο πληθυσμός των βόρειων προαστίων της Αθήνας  φθάνοντας τους 598.847 κατοίκους, εκ των οποίων οι 281.373 είναι άνδρες και οι 317.474 γυναίκες.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειναι  ότι η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα βορειοανατολικά προάστια: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Παπάγου-Χολαργός, Φιλοθέη-Ψυχικό αλλά και Γέρακας-Παλλήνη, μετρούν συνολικά, περίπου 20.000 περισσότερους κατοίκους σε σχέση με το 2011. Μάλιστα, ο Δήμος Παλλήνης που περικλείει τον Γέρακα, την Παλλήνη και την Ανθούσα ειναι ο Δήμος με τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού (+6.000) σε όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική.

Αντίθετα, το Μαρούσι και η Νέα Ιωνία καταγράφουν σημαντική μείωση. Ισχνή ειναι η αύξηση πληθυσμού σε Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση-Πεύκη και Ηράκλειο.

Οι μεγαλύτεροι σε πληθυσμό Δήμοι παραμένουν αυτοί του Χαλανδρίου, της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου, με 77.118, 72.860 και 70.519 μόνιμους κατοίκους αντιστοίχως.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button