ΑκτιβισμόςΕλλάδαΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τραυματιοφορέων για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Με επιστολή που έχει αποστείλει προς τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την 5η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και τα ΜΜΕ ο Λάμπρος Τσάπαλης – μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων – ανακοίνωσε ότι από χτες ξεκίνησε απεργία πείνας.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του, υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση στο ΕΣΥ και απαιτεί «να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του 2ου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους» καθώς και να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων του και των ασθενών στα νοσοκομεία «και να μην παίζετε με τα λόγια και τα πρωτόκολλα».

Ο Λάμπρος Τσάπαλης – μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων ανακοίνωσε με επιστολή του ότι προχωρά σε απεργία πείνας από σήμερα. Μεταξύ των αιτημάτων του είναι να παραιτηθούν όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία για το δεύτερο κύμα καθώς να οχυρωθούν τόσο οι συνάδελφοι του όσο και οι ασθενείς τηρώντας κανονικά τα πρωτόκολλα.

«Η λήξη της απεργίας μου, της υγείας μου και κατά συνέπεια της ζωής μου θα καθοριστεί από τα πεπραγμένα σας. Να αναλάβετε την ευθύνη σας. Και μην τολμήσετε να με κατηγορήσετε για εκμετάλλευση της Πανδημίας. Όλα όσο προαναφέρω είχατε την πολυτέλεια να τα πράξετε στον κατάλληλο χρόνο. Δυστυχώς για σας απέναντί σας έχετε έναν ακομμάτιστο και αλύγιστο άνθρωπο» σημειώνει στην επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας.

Ολόκληρη η επιστολή του:

«Σας ανακοινώνω ύστερα από πολύ σκέψη και με απόλυτη συνείδηση του τι κάνω ότι από αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 7.00 π.μ. πραγματοποιώ την έναρξη  της απεργίας πείνας, που είχα ανακοινώσει και στα ΜΜΕ προ ημερών εφόσον δεν πραγματοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα όλων των συναδέλφων στα νοσοκομεία καθώς και στο δικό μας νοσοκομείο που έχει ξεπεράσει πλέον τους 100+ θετικούς στον Covid 19 συναδέλφους, για τους παρακάτω εξής λόγους:

  1. Ζητάω άμεσα την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους  εργαζομένους των νοσοκομείων από το κράτος ώστε να αποδείξετε όλα αυτά για τα οποία παραδέχεστε ότι προσφέρουμε πέρα από τα όριά μας και τον απόλυτο σεβασμό στην προσφορά μας. Εδώ και 10 χρόνια μας έχετε κάνει αφαίμαξη δεκάδες χιλιάδες ευρώ και εμείς να αποδίδουμε στο μέγιστο εκμεταλλευόμενοι τον όρκο που έχουμε δώσει για τον ασθενή κι έχετε το θράσος να μας τάζετε. Το μόνο που κάνατε μέχρι τώρα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα Ίδρυμα το οποίο δίχασε την υγειονομική κοινότητα. Κάτι ανάλογο πήγατε να κάνετε και τώρα αλλά σας προλάβαμε. Ακούμε παντού να μοιράζετε τα χρήματα του Ελληνικού λαού την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί να στηρίξει το ανάλογο σύστημα Υγείας και τους εργαζομένους. Δείτε στην Γαλλία τι έγινε. Εσείς τίποτα. Ένα ξεροκόμματο. Και αυτό επιλεκτικά. Αρκετά!
  2. Απαιτώ να βγείτε με αληθινά λόγια και να πείτε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα ΒΑΕ. Αρκετά! Δεν υπάρχει επιστροφή. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ή θα τα εγκρίνετε ή όχι. Ή μπορείτε ή όχι. Τέρμα τα παιχνίδια σας και οι επιτροπές που το αναβάλλουν. Καμία δικαιολογία.
  3. Να διασφαλίσετε την υγεία των συναδέλφων μου αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία και να μην παίζετε με τα λόγια και τα πρωτόκολλα που κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν (όπως αλλάζετε τους επιστήμονες που τα παρουσιάζουν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους) , ανάλογα πως σας βολεύει, αντιμετωπίζοντας μία κρίσιμη κατάσταση για τις ζωές ανθρώπων με την φιλοσοφία Day by Day. Παίζετε με την νοημοσύνη μας και αυτό δεν το ανέχομαι. Δεν το ανεχόμαστε πλέον.
  4. Απαιτώ να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του 2ου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους. Δεν θα επιτρέψουμε να πάρουν και εύσημα στο τέλος. Αποτύχατε και το ξέρετε. Χάθηκαν ζωές. Και το ξέρετε.

Η λήξη της απεργίας μου, της υγείας μου και κατά συνέπεια της ζωής μου θα καθοριστεί από τα πεπραγμένα σας. Να αναλάβετε την ευθύνη σας. Και μην τολμήσετε να με κατηγορήσετε για εκμετάλλευση της Πανδημίας. Όλα όσο προαναφέρω είχατε την πολυτέλεια να τα πράξετε στον κατάλληλο χρόνο. Δυστυχώς για σας απέναντί σας έχετε έναν ακομμάτιστο και αλύγιστο άνθρωπο.

Με τιμή και αυταπάρνηση»

Πριν λίγες ημέρες ο ίδιος περίγραφε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Λάρισας καθώς και τις ευθύνες που υπάρχουν για αυτή:

«Τα Αιτήματά του, είναι και δικά μας Αιτήματα»

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα του εκφράζουν με ανακοίνωση τους  τα μέλη της Συνδικαλιστικής Παράταξης στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Δομές Υγείας-Πρόνοιας και ΕΚΑΒ «Αγώνας -Αντίσταση –Ανατροπή».

«Η παράταξή μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον τραυματιοφορέα του ΠΓΝ Λάρισας Λάμπρο Τσάπαλη ο οποίος από σήμερα ξεκίνησε απεργία πείνας προτάσσοντας μια σειρά από δίκαια αιτήματα για τους  “Ήρωες της πρώτης γραμμής”» αναφέρουν.

«Τα Αιτήματά του είναι και δικά μας Αιτήματα. Ο Αγώνας του είναι και δικός μας Αγώνας» αναφέρουν.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Show More

Related Articles

Back to top button