Γερακας-ΠαλλήνηΚοινωνίαΠολιτικήΔήμοιΓέρακαςΕιδήσεις

Απίστευτη επίθεση στον Δήμο Παλλήνης, επειδή συγκεντρώνει τρόφιμα για πρόσφυγες

Παρέμβαση Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου: «Που είναι τώρα οι κατά περίπτωση αντιρατσιστές της αντιπολίτευσης, για να προστατεύσουν την πρωτοβουλία του Δήμου»;

Ακραία επίθεση δέχτηκε η σελίδα του Δήμου Παλλήνης στο facebook, από «αγανακτισμένους πολίτες» που διαμαρτύρονταν για την πρωτοβουλία του Δημάρχου, Θανάση Ζούτσου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Λέσβου.

Ορισμένα από τα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από την ανάρτηση της σχετικής ανακοίνωσης του Δήμου, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Οι χαρακτηρισμοί «απαράδεκτο», «ξεφτίλα» και «ντροπή», συγκαταλέγονται στους πιο ήπιους που γράφτηκαν.

Η ανακοίνωση του Δήμου καλούσε «τους πολίτες που το επιθυμούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ένδυσης και υπόδησης (όπως κονσέρβες, σκεπάσματα, ενδύματα για παιδιά και ενήλικες κ.α.) έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Λέσβου».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ

Το γεγονός προκάλεσε και την οξύτατη αντίδραση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου ο οποίος μιλώντας στην διαδικτυακή τηλεόραση Oncamera, είπε χαρακτηριστικά:

«Που είναι όλοι αυτοί οι δήθεν και κατά περίπτωση αντιρατσιστές που μας κατηγορούσαν ότι δεν καταδικάσαμε το σχόλιο της Ραχήλ Μακρή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, να προστατεύουν την πρωτοβουλία του Δήμου από την επίθεση που δέχτηκε;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΚΡΗ-ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Με τον τρόπο αυτό, ο Θ. Ζούτσος έδωσε απάντηση και για το θέμα που είχε προκύψει στα τέλη Ιουλίου, με σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δήμου να ζητά να ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, απόφαση καταδίκης της δημοτικής συμβούλου Ραχήλ Μακρή για το σχόλιο που ανάρτησε, κατά του διεθνή μπασκετμπολίστα Γ. Αντετοκούνμπο, με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου, ότι στην Ελλάδα, βίωσε «ρατσιστική αντιμετώπιση». Συγκεκριμένα, η Ρ. Μακρή έγραψε «πάρε τον πούλο και φέρε την υπηκοότητα πίσω».

 «Έχουμε ως στάση ζωής τον αντιρατσισμό-Υποκριτική η στάση της αντιπολίτευσης»

Η παράταξη Ζούτσου είχε απορρίψει τότε το αίτημα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Ζούτσος εξήγησε ότι «ήταν άλλο ότι οι δηλώσεις ήταν απαράδεκτες, κάτι με το οποίο συμφωνώ κι εγώ κι άλλο ο τρόπος με τον οποίο η αντιπολίτευση ομαδοποιήθηκε για να δημιουργήσει πρόβλημα στη διοίκηση. Δεν ήταν η μόνη αφορμή για να καταδικάσει κανείς τις απόψεις της κας Μακρή.»

« Είναι αρκετά υποκριτικό όταν εμείς έχουμε ως στάση ζωής τον αντιρατσισμό, να έρχεται κατά περίπτωση, σύσσωμη η αντιπολίτευση, να λέει να καταδικάσουμε, μόνο για αυτό το σχόλιο, τις δηλώσεις της κας Μακρή. Δεν είδα πουθενά αλλού να ανθίστανται, να επαναστατούν και να ζητούν καταδίκη δηλώσεων της».

Ο Δήμαρχος Παλλήνης στηλίτευσε και το γεγονός ότι «την αίτηση, υπέγραφαν και δυο δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κωνσταντάς και ο Θ. Σμυρλιάδης που εκλέχθηκαν με την κα Μακρή και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν. Δεν ήξεραν ένα χρόνο πριν τις απόψεις της; Τότε ήταν λάβροι υπέρ της υποψηφιότητας της. Αν κατάφερναν να εκλέξουν την κα Μακρή τι θα λέγανε;»

Ο κ. Ζούτσος τόνισε ότι «εμείς καταδικάσαμε την καιροσκοπική στάση της αντιπολίτευσης που ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα σε εμάς κι όχι να καταδικάσει τις απόψεις της κας Μακρή που ήταν αυτονόητα καταδικαστέες. Καταδικάζουμε κάθε τέτοιου είδους δήλωση κι όχι μόνο αυτή».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η δική μας θέση είναι η απαξιωτική σιωπή. Καταγγέλλουμε τη μειοψηφία, που όλοι μαζί ομαδικά,  ήθελε να επιπλήξει εμάς και διατηρούσε στην επικαιρότητα τις απόψεις της κας Μακρή. Αντί να είναι ένα θέμα που θα ξεχαστεί μέσα στην απαξίωση του, τελικά ήρθαν αυτοί για να το διατηρήσουν στην επικαιρότητα».

 

Show More

Related Articles

Back to top button