ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Απέχουν από τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων οι εργαζόμενοι Δήμου Αμαρουσίου

"Απαιτούμε από την κυβέρνηση την αναβολή τους μέχρι να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους. Την ώρα που η υγεία και η ζωή μας κινδυνεύει δεν θα παίξουμε με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. "

Το Σωματείο Εργαζομένων και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, με απόφασή τους, συμμετέχουν στην αποχή από κάθε διαδικασία που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Η κυβέρνηση εν’ μέσω καραντίνας προχωράει στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Την ώρα που οι μισές υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω του lock down, που οι μισοί και πλέον συνάδελφοι μας βρίσκονται υπό καθεστώς τηλεργασίας, που οι συνάδελφοι μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βρίσκονται στα σπίτια τους, τούτη την ώρα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε εκλογές.

Όμως ξέρουμε καλά ότι ο σχεδιασμός της είναι άλλος. Η κυβέρνηση από την πίσω πόρτα επιδιώκει να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για αυτό και την έφερε και την ψήφισε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης.

Ηλεκτρονική Ψηφοφορία σημαίνει:

  • Κατάργηση της ιδιωτικότητας και της μυστικότητας της ψήφου.
  • Κρατικός έλεγχος και νοθεία.
  • Σωματεία σφραγίδες.
  • Απομόνωση των εργαζομένων, ακύρωση κάθε ζωντανής επαφής και συζήτησης.

Γνωρίζουμε καλά ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα της εργοδοσίας. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία αποτελεί μια από τις επικείμενες ανατροπές που ετοιμάζει να φέρει στη βουλή ο Βρούτσης.

Η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους το επόμενο διάστημα θα ενταθεί, για αυτό και παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βάλουν παραπέρα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία και στις μαζικές διαδικασίες.

Είναι προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση οι εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια των εργαζομένων, για τη δοκιμή των σχεδιασμών της, καθώς διεξάγονται με ευθύνη του κράτους και έχουν γνήσια “δημοκρατικά” χαρακτηριστικά: το κράτος διορίζει τρεις και οι εργαζόμενοι εκλέγουν μόνο δύο αντιπροσώπους, άρα μονά ζυγά δικά του, δεσμεύονται με μία σειρά από δικλείδες για να εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία, προβλέπουν μέχρι και “εχεμύθεια” για να μην μαθαίνουν οι εργαζόμενοι πως τους τσακίζουν τα δικαιώματα. Όμως όπως έδειξε η αποχή από τις εκλογές των αντίστοιχων υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών σε ποσοστό 95%, οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν ηχηρό χαστούκι, στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ακόμα και εκεί.

Δεν θα τους περάσει.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με απόφαση τους συμμετέχουν στην αποχή από κάθε διαδικασίας που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες του δημοσίου και καλούμε όλους τους συναδέλφους του δήμου Αμαρουσίου και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να απέχουν από κάθε διαδικασία στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση την αναβολή τους μέχρι να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους. Την ώρα που η υγεία και η ζωή μας κινδυνεύει δεν θα παίξουμε με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.”

Πηγή: enypografa.gr

Show More

Related Articles

Back to top button