Γιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΜαρούσιΕιδήσεις

Απάντηση Διακολιού στον Δήμαρχο Αμαρουσίου για καίρια ζητήματα του Δήμου

"Κατεβείτε από το «καλάμι» - Συνεργαστείτε, αφού δεν μπορείτε μόνοι σας, για το καλό των πολιτών και της πόλης"

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σειρά θεμάτων, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την δίχρονη προσχολική αγωγή, τη διαγραφή δημοτικών τελών και τα τέστ ανίχνευσης κρουσμάτων covid-19. Οι απαντήσεις του Δημάρχου προκάλεσαν νέο μπαράζ αντιδράσεων, με την επικεφαλής της παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”, Μαίρη Διακολιού να κάνει και πάλι λόγο για ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να χειριστεί καταστάσεις και να καλεί σε συνεργασία με τις λοιπές παρατάξεις για το καλό των πολιτών.

Η δήλωση του Θ. Αμπατζόγλου:
“Στις κακοήθειες, την παραπληροφόρηση και στον ασύδοτο λαϊκισμό απαντούμε μόνο με τα έργα μας, αυτά που οι δημότες μας βιώνουν καθημερινά”

«Με λύπη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, να επιδίδονται σε ένα αγώνα λαϊκισμού. Θέματα τα οποία έχουν εξεταστεί στα Δημοτικά Συμβούλια και αναλυθεί εκτενώς επανέρχονται ως σανίδες επικοινωνιακής σωτηρίας τους. Δεν φτάνει όμως αυτό. Πέρα από κάθε λογική, εμφανίζονται ως “μεσσίες” της οικονομίας και της υγείας προκειμένου να καιροσκοπήσουν επάνω στο φαινόμενο της πανδημίας. Ενημερώνουμε συνεπώς τους πολίτες για τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Πρώτον

Όσο αφορά στις εργασίες για τη δίχρονη προσχολική αγωγή, εντός των προσεχών ημερών, ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις και οι τελευταίες λίγες αίθουσες θα τεθούν και αυτές σε λειτουργία. Κάθε άλλη παραπληροφόρηση αποτελεί μιζέρια και ένδεια άσκησης ουσιαστικής πολιτικής.

Δεύτερον

Όσο αφορά στην “πρόταση” για την οριζόντια διαγραφή δημοτικών τελών λόγω covid-19, ας αναζητήσουν αυτοί που το προτείνουν τα ισοδύναμα της απώλειας εκατομμυρίων ευρώ εσόδων από τον Δήμο, διαφορετικά θα ενταχθούν στην ομάδα εκείνων που θα έσκιζαν τα Μνημόνια και με την ίδια λογική επιθυμούν τώρα να οδηγήσουν τον Δήμο στη χρεοκοπία. Σήμερα όμως, για να γνωρίζουν οι Μαρουσιώτες, είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά για τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις αυτής της Δημοτικής Αρχής όσο αφορά διαγραφές χρεών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, λόγω παλαιοτέρων δανείων και τις ανάλογες τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων δεκαετιών, προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου.

Τρίτον

Όσο αφορά στην “πρόταση”, ο Δήμος Αμαρουσίου να υποκαταστήσει τον ΕΟΔΥ και το ΕΣΥ ή να μετατραπεί σε κάποιο ιδιωτικό φορέα Υγείας και να κάνει καθημερινά χιλιάδες τεστ για τον κορωνοϊό, μάλλον πρέπει να διαβάσουν για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και το περίγραμμα λειτουργίας του και φυσικά να μας υποδείξουν και την ανάλογη χρηματοδότηση. 

Εν κατακλείδι,

Εμείς θα συνεχίσουμε σε συνθήκες πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης να προασπίζουμε την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων χωρίς να κινδυνεύει κανείς από τυχοδιωκτικές πολιτικές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ήθος και συνέπεια για να είναι το Μαρούσι ένας τόπος κοινωνικής ευημερίας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης παρά τις όποιες συγκυριακές αντιξοότητες. Στις κακοήθειες, την παραπληροφόρηση και στον ασύδοτο λαϊκισμό απαντούμε μόνο με τα έργα μας, αυτά που οι δημότες μας βιώνουν καθημερινά».

Η απάντηση της Μ. Διακολιού:
“Μέριμνά του, μόνο η συγκάλυψη αβελτηριών και αδιεξόδων με την κακή χρήση επικοινωνιακών μεθόδων, ενίοτε πολύ φθηνών και αντιδημοκρατικών.”

Εδώ και ένα χρόνο σύρεται το Μαρούσι μας,  ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, σε μία ανέμπνευστη και καταφανώς απροετοίμαστη, τυπική διαχείριση που είναι καταδικασμένη να γίνεται όλο και χειρότερη στην προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες. Όμως, ο επικεφαλής, ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου, παριστάνει τον «πεφωτισμένο σωτήρα» που για τα δικά του λάθη, του φταίει η όποια αντιπολίτευση.

Μέριμνά του, μόνο η συγκάλυψη αβελτηριών και αδιεξόδων με την κακή χρήση επικοινωνιακών μεθόδων, ενίοτε πολύ φθηνών και αντιδημοκρατικών.

Συγκεκριμένα:

α) «ΠΡΩΤΟΝ» για τις εγκαταστάσεις της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

Ξέχασε ο κ. Αμπατζόγλου ότι δεν αποτελεί νέα διοίκηση στον Δήμο Αμαρουσίου από τις εκλογές του Μαΐου 2019, αλλά συνέχεια αυτής του κ. Πατούλη, με ίδια πολιτικά πρόσωπα να την στελεχώνουν. Συνεπώς, ξέχασε ότι το να έχουν εξασφαλιστεί οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να μην ταλαιπωρούνται για δεύτερη σχολική χρονιά οι οικογένειες της πόλης μας, ήταν υποχρέωση ανειλημμένη από το 2018 για τα στελέχη του και ουσιαστικά από τον Ιούνιο του 2019 για τον ίδιο. Από τότε δηλαδή, που ο προκάτοχος του – όχι τυχαία – του έδωσε δικό του γραφείο μέσα στο δημαρχείο ως νικητή των εκλογών, προκειμένου να μην χάνει χρόνο ενόψει της τυπικής ανάληψης των καθηκόντων του την 1η Σεπτέμβριου του 2019. Γνώριζε ήδη προεκλογικά ο κ. Αμπατζόγλου ότι τον Σεπτέμβριο 2020 όφειλε να έχει έτοιμες τις αίθουσες της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Γνώριζε μετά τη νίκη του ο κ. Αμπατζόγλου από τον Ιούνιο του 2019, ότι μία από τις υποχρεώσεις του ήταν να διεκπεραιώσει την κατασκευή των αιθουσών. Όμως τίποτα δε ζήτησε να προετοιμάσει ο προκάτοχός του, ούτε από τον Σεπτέμβριο 2019 που τυπικά ανέλαβε ο ίδιος ανέλαβε δράση. Περίμενε τον Φεβρουάριο του 2020 για να οργανώσει τις υπηρεσίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Όμως, για να ετοιμαστούν οι λυόμενες εγκαταστάσεις που εξαναγκασμένος από τον νόμο, μετά από κατ’ εξαίρεση παράταση, ασθμαίνοντας παραδίδει για χρήση δύο σχολικές χρονιές αργότερα, δεν χρειάζονταν δύο χρόνια Πατούλη-Αμπατζόγλου, αλλά μόλις τρεις μήνες.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος μας το λέει αυτό, δηλαδή ότι απαιτούνταν μόλις «τρεις μήνες»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Αντιδήμαρχος των διοικήσεων Πατούλη και Αμπατζόγλου, ο κ. Βαγγέλης Κάββαλος σε δημόσια ανακοίνωσή του που έκανε στις 11/11, αντίθετη απ’ όσα η Διοίκηση «ανέλυσε εκτενώς» στα Δημοτικά Συμβούλια. (Δείτε με «κλικ» ΕΔΩ για τη δημόσια ανακοίνωση του κ. Κάββαλου και ΕΔΩ για το τι αναλύθηκε στα Δημοτικά Συμβούλια)

Η τελευταία ανακοίνωση της δικής μας παράταξης στηριζόταν σε δημόσια καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 10ου Νηπιαγωγείου. Συνεπώς, στην επίμαχη ανακοίνωσή του ο δήμαρχος χαρακτηρίζει την αναφορά των γονέων (διαβάστε ΕΔΩ): «παραπληροφόρηση» και «μιζέρια». Η αλαζονεία περισσεύει…

β) «ΔΕΥΤΕΡΟΝ» για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας

Από τις 23/05/20 η παράταξή μας έχει δημοσιεύσει την πολιτική της στάση έναντι της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, αλλά και τις προτάσεις που είχε προωθήσει στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο (διάστημα πρώτης καραντίνας), χωρίς να κάνει δημόσιες ανακοινώσεις για να μην «διαταράσσει» την επικοινωνία των αρχών με τους πολίτες κατά την πρώτη φορά που στην Ελλάδα εφαρμόζονταν μέτρα εγκλεισμού. (Διαβάστε σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ)

Είναι χαρακτηριστικό της αλαζονείας του κ. Αμπατζόγλου, ότι δεν απάντησε ΠΟΤΕ στις επιστολές μας, ούτε στις προτάσεις μας, ενώ δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία και ευθύνη ενός τοπικού σχεδίου επικουρικής στήριξης των πολιτών και των καταστηματαρχών της πόλης μας.

Έχει το πολιτικό θράσος να παραθέτει δημόσια το δήθεν δίλημμα: Είτε θα στηρίξουμε τα τοπικά κατάστημα που κλείνει η καραντίνα και η αναδουλειά, Είτε θα προστατεύσουμε τον Δήμο από χρεοκοπία. Λες και δεν υπάρχει ενδιάμεση πολιτική που μπορεί να εφαρμοστεί.

Δεν μας είπε όμως γιατί ο ίδιος συνεχίζει να ξοδεύει δημοτικά χρήματα για να διατηρεί το καλύτερο λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας στα δρομολόγια από και προς το The Mall και το Golden Hall προς εξυπηρέτηση των μεγαλοεμπορικών ακινήτων του Ομίλου Λάτση.

Δεν μας είπε γιατί μέσα στον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας του παρέδωσε όλα τα διαπραγματευτικά αβαντάζ του Δήμου μας, για να απαλλάξει το The Mall για πάντα από ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που έπρεπε να καταβάλλει για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες και το κόστος που έχει επιφέρει και θα επιφέρει για πάντα στην πόλη μας. (Διαβάστε σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ)

Έχει όμως την πολιτική αναίδεια να εγκαλεί την αντιπολίτευση μας που δεν δέχθηκε να συναινέσει στο «ξέπλυμα» που ο ίδιος ανέλαβε να κάνει στην γκρίζα και αδιερεύνητη διόγκωση και διαιώνιση χρεών του Δήμου Αμαρουσίου, με σχετικές αποφάσεις που επικύρωσε στο δημοτικό συμβούλιο, με την πλειοψηφία Πατούλη που διαχειρίζεται, και μάλιστα εν μέσω κλειστών συνεδριάσεων κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας. (Διαβάστε σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ)

γ) «ΤΡΙΤΟΝ» για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία

Συμφωνούμε γενικά ότι είναι σωστό η κριτική να μην περιέχει αοριστίες και μεγαλοστομίες. Ειδικά, όταν τις διατυπώνουν νυν αντιπολιτευόμενοι, οι οποίοι, όταν κατείχαν θέσεις εξουσίας, δεν απέδειξαν την τωρινή πλειοδοσία τους υπέρ των πολιτών, με αντίστοιχες πράξεις.

Όμως κάτι τέτοιο, απέχει πάρα πολύ από την απραξία της δημοτικής αρχής του κ. Αμπατζόγλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει καταθέσει εδώ και εννέα μήνες κανένα τοπικό σχέδιο δημοτικής πολιτικής για τα θέματα της υποστήριξης των πολιτών της πόλης μας, ώστε να προστατευτούν από την πανδημία και τις συνέπειες της.

Εξαιτίας αυτής της ανυπαρξίας πολιτικής, ο κ. Αμπατζόγλου αναγκάστηκε να προσπαθήσει να καπηλευτεί – επικοινωνιακά – την εξόρμηση για τεστ των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στις 31/10, με τις οποίες δεν έχει απολύτως καμία σχέση ο Δήμος Αμαρουσίου. Μάλιστα, συμπεριφέρθηκε με πολιτικά ανεύθυνο και απαράδεκτο τρόπο, αφού άλλα έλεγε, όταν απευθυνόταν σε μέσα ενημέρωσης με δηλώσεις που υπερθεμάτιζαν στην κυβερνητική γραμμή περί «ατομικής ευθύνης», και άλλα έκανε σε ατομικό επίπεδο, όταν οι κάμερες έσβησαν.

Υπενθυμίζουμε…

ότι η Μαίρη Διακολιού, έχει από την πρώτη περίοδο της καραντίνας υποβάλει προτάσεις και έχει κάνει παρεμβάσεις για την τοπική πολιτική σε σχέση με την πανδημία, εκ μέρους της παράταξης μας «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή».”

(Σχετικός σύνδεσμος: Προτάσεις Παρεμβάσεις)

Show More

Related Articles

Back to top button