Αγία ΠαρασκευήΠολιτισμόςΔημοτικάΕιδήσεις

Αντεπίθεση του Σ. Παπασπύρου, προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, κατά του Γ. Σταθόπουλου για το θέμα του Δημοτικού Κινηματογράφου

"...η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, εξέταζε και εναλλακτικές λύσεις και δη την επαναφορά του για φέτος στο 2ο Γυμνάσιο..."

Τελειωμό δεν έχει το θέμα του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου Αγίας Παρασκευής “Θανάσης Βέγγος”, με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρου Παπασπύρου να επανέρχεται με δηλώσεις του στα κοινωνικά δίκτυα κατά του πρώην Δήμαρχου και επικεφαλής της παράταξης “Νίκη των Πολιτών” κ. Γιάννη Σταθόπουλου.

Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρου Παπασπύρου στα κοινωνικά δίκτυα έχει ως εξής:

“Ειλικρινά λυπάμαι που επανέρχομαι, αλλά πρέπει να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε, κανείς μας…
Ο τ. Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, με μια ανάρτησή του, επαναφέρει το θέμα του Θερινού Κινηματογράφου και, κατά την προσφιλή του τακτική, παραπληροφορεί και «κρύβεται».
Παραπληροφορεί λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή και ο ΠΑΟΔΑΠ, δήθεν δεν ήθελαν τον Δημοτικό Κινηματογράφο ενώ αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Απεναντίας εγκαίρως έστειλα δύο φορές επιστολή στα μέλη του στο Διοικητικό Συμβούλιο ζητώντας τις προτάσεις τους, δίχως όμως καμία ανταπόκριση.
Όλες οι ανακοινώσεις του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΠ, αναφέρονταν στην ακαταλληλότητα λειτουργίας του στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ του πρώην Στρατοπέδου «Σπυρούδη», σύμφωνα με τα έως και σήμερα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ταυτόχρονα όμως, η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, εξέταζε και εναλλακτικές λύσεις και δη την επαναφορά του για φέτος στο 2ο Γυμνάσιο (όπου λειτουργούσε πάνω από μια δεκαετία με τεράστια επιτυχία αλλά η λειτουργία του διακόπηκε με παρασκηνιακές ενέργειες του κ. Σταθόπουλου, για όποιον το ξεχνά, και μεταφέρθηκε με δική του απόφαση χωρίς καμμία συναινετική διαδικασία).
Η μη ανακοίνωση έως και πριν λίγες ημέρες, της εναλλακτικής αυτής λύσεως, οφείλεται στο γεγονός ότι μια σοβαρή διοίκηση ανακοινώνει τις αποφάσεις της όταν είναι βέβαιη ότι μπορούν να εφαρμοστούν (άγνωστο αυτό στον κ. Σταθόπουλο, ο οποίος ανεκοίνωνε έργα κάθε τρίμηνο, τα οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, π.χ. το Κλειστό Προπονητήριο κ.α.).
Όταν η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, έλυσε τα σοβαρότερα διαδικαστικά ζητήματα της λειτουργίας του Κινηματογράφου στο 2ο Γυμνάσιο, αυτό αναφέρθηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων ως πληροφορία, στις 12 Μαΐόυ. Την αμέσως επομένη ημέρα, 13 Μαΐου, ο κ. Σταθόπουλος έσπευσε να κάνει αυτοψία στο σημερινό χώρο, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι αντιρρήσεις που έφερνε μέχρι χθες ήταν προφάσεις, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και άγνοια αυτού που υπεστήριζε. Μάλιστα, διέπραξε και την πολιτική «ασχημία», να προσκαλέσει στην αυτοψία πολλούς αλλά όχι τον Πρόεδρο του αρμόδιου Νομικού Προσώπου (με τη δικαιολογία ότι δήθεν δεν είχε το τηλέφωνό μου που, ακόμη κι έτσι, εύκολα θα μπορούσε να το βρει).
Εν πάση περιπτώσει, το θέμα του Δημοτικού Κινηματογράφου δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις και λυπάμαι που επανήλθα, αλλά θα πρέπει να βάζουμε στην θέση τους. Είναι λοιπόν κάτι που πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε και θέλω να ευχαριστήσω τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αλλάζουμε» για την προσέγγισή τους και τη βοήθειά τους στο θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η λειτουργία του και φέτος, είναι κέρδος για όλους τους πολίτες.
Για την λειτουργία του απομένουν κάποιες ακόμη τυπικές διαδικασίες. Ελπίζω ότι ο κ. Σταθόπουλος δεν θα τις «σαμποτάρει» με παρασκηνιακές και πάλι ενέργειες, να γνωρίζει ότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Αυτό το λέω, γιατί στην ανακοίνωσή του ΔΕΝ παίρνει θέση, συμφωνεί ή όχι να λειτουργήσουμε φέτος; Απλά «κρύβεται» πίσω από άλλους (εκτιμώ εν αγνοία τους) με την εξής φράση στην ανακοίνωσή του: «Προτεινει (εννοεί τη Δημοτική Αρχή) επαναφορά στο Σχολείο στην οδο Νεαπολεως κάτι που σύσσωμη η Σχολική κοινότητα απορρίπτει» (sic, ο τονισμός δικός του).
Το ερώτημα είναι λοιπόν ένα κ. Σταθόπουλε: Εσείς θέλετε ή δε θέλετε να λειτουργήσει ο Κινηματογράφος φέτος, με όλους τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν; Απλά και ξάστερα, με ένα «ναι» ή με ένα «όχι».”
Show More

Related Articles

Back to top button