ΒριλήσσιαΑλληλεγγύηΔημοτικά

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αναπηρία και Ανεργία» από την ΚΟΙΝΣΕΠ “Knowl” στα Βριλήσσια

Με στόχο να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να προβληματίσουν για την καθημερινότητα των ΑμεΑ

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 11:15 στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (Αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος»), στα Βριλήσσια, διοργανώνονται τα «Σφηνάκια Γνώσης» με θέμα την αναπηρία (κινητική, όρασης, ακοής και ομιλίας).

Τα «Σφηνάκια Γνώσης» έχουν ως στόχο να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να προβληματίσουν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, για την καθημερινότητα που βιώνουν οι άνθρωποι με κινητική αναπηρία και αναπηρία όρασης, ακοής και ομιλίας ώστε να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το όφελος για την κοινωνία μας από τη συμμετοχή όλων μας ως ισότιμα μέλη του κοινωνικού σώματος.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. knowl για την Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση και το Δήμο Βριλησσίων και θα υποστηριχθεί από παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ενώ το πρόγραμμα των ομιλητών θα διατίθεται σε γραφή Braille επιτρέποντας την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών και μερικώς βλεπόντων επισκεπτών από το Φάρο Τυφλών.

Ενα “ράλι” συμπυκνωμένης γνώσης και πρακτικών συμβουλών, στη διάρκεια του οποίου οι ομιλητές/ριες καλούνται, σε 7 λεπτά, αυστηρά, που έχουν στη διάθεσή τους ο καθένας, να εμπνεύσουν, να αιφνιδιάσουν και κυρίως να μοιράσουν πρακτική και ουσιαστική γνώση στους συμμετέχοντες!

«Για να υποχωρήσει ο στιγματισμός της κινητικής αναπηρίας και της αναπηρίας όρασης, ακοής και ομιλίας και να γίνουν αντιληπτά ως φυσιολογικά και συνηθισμένα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ποικιλότητας, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθησή μας, να απενοχοποιήσουμε τη διαφορετικότητά μας και να αναγνωρίσουμε τις ομοιότητές μας» δηλώνει η Όλγα Σταυροπούλου, μέλος ΔΣ της κοινωνικής επιχείρησης knowl που προετοιμάζει και εντάσσει με απόλυτη επιτυχία ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, στην αγορά εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, 14 επιφανείς επαγγελματίες συνομιλούν για την κινητική αναπηρίας και την αναπηρία όρασης, ακοής και ομιλίας, με στόχο να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να προβληματίσουν το κοινωνικό σύνολο, για την καθημερινότητα που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας των αναφερόμενων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Συμμετέχοντες Ομιλητές (με σειρά εμφάνισης):

Γιάννης Ζουγανέλης – Καλλιτέχνης, Άντζελα Γκερέκου – Πρόεδρος ΕΟΤ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος – Ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Αυγουλάς – Δικηγόρος, Αλεξία Νούτσου – Knowl Expert, Μάριος Ψαραδέλλης – Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου, Μάνθος Μαρράς – Εκπαιδευτής Καταδύσεων, Γιώργος Γουδής – Παίχτης Μπάσκετ με αμαξίδια, ΑΕΚ, Ζανίνα Πολυχρονοπούλου – Εκπαιδευτικός Educational Manager @ Lara Guide School, Σοφοκλής Αλέπης – Μέλος Δ.Σ. Παν/νιος Σύλλογος Παραπληγικών, Άντρια Στάμου – Ιδιοκτήτρια Δ/νουσα Σύμβουλος Στάμου Ακουστικά, Χρήστος Δαγρές Δ/ντής Κέντρου Ελλ. Νοηματικής Γλώσσας Κρατύλος, Ηρώ Τριπόδη – Κηδεμόνας / Ακτιβίστρια, Γεώργιος Φουντουλάκης – Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

 

Show More

Related Articles

Back to top button